MEDYA KÖŞESİ

Yeni Şafak yazarından köşe komşularına İslamcılık itirazı!

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, son dönemde gündeme gelen "İslamcılık tasfiye ediliyor" iddialarına sert çıktı. Öztürk "“bizi tasfiye edecekler” yaygarası koparmak da, eleştirilen seviyeye inmektir" dedi.

Yeni Şafak yazarından köşe komşularına İslamcılık itirazı!

Yeni Şafak yazarları Kemal Öztürk ve İsmail Kılıçarslan'ın Cem Küçük'ün Mavi Marmara ve İslamcılar üzerine sözlerine verdiği cevaplar büyük yankı uyandırmıştı.

"İslamcılar AK Parti'den tasfiye edilecek" iddialarına sert dille karşı çıkan ve Cem Küçük'e tepki gösteren, AK Parti'ye "bu dilin" zarar verdiğini yazan bu yazarlara köşe komşuları Hasan Öztürk'ten itiraz geldi.

Hasan Öztürk, "o dil uzatma üzerinden “bizi tasfiye edecekler” yaygarası koparmak da, eleştirilen seviyeye inmektir" diyerek "Bu kadarı da fazla..!" ifadesini kullandı. 

İŞTE HASAN ÖZTÜRK'ÜN YAZISINDAN O KISIMLAR


 Bugün “tasfiye” ve hesaplaşma adına, Mavi Marmara şehitleri ve gazilerine dil uzatmak en hafifinden aymazlıktır, cüretkarlıktır, haksızlıktır.



Lakin, o dil uzatma üzerinden “bizi tasfiye edecekler” yaygarası koparmak da, eleştirilen seviyeye inmektir.



Bu kadarı da fazla..!



Rol çalanları görüyoruz. Rol devşirenleri görüyoruz. Fırsatçıları görüyoruz. Gücün yanından, gücün omuzundan ateş edenleri görüyoruz. Mensubiyet asabiyetini görüyoruz. Toptancı suçlamaları görüyoruz. Ne etraflarındaki çakallara, ne karşılarındaki hasbilere gözleri ilişiyor. Neredeyseler oradan karşıya hedef gözetmeden ateş ediyorlar.



Çemkiriyorlar… Bunu da İslam adına, Müslümanlık adına, yerlilik ve millilik adına yapıyorlar.



Yazık! Pespayelik!



Biri televizyondan saydırıyor, diğeri cami avlusundan, bir başkası sosyal medyadan!



Al birini vur ötekine.



Birbirlerine düşmanlığın ana sebebini gizliyorlar. Birbirlerine olan öfkelerini, büyük kavganın bir parçası olarak gösteriyorlar.



Küçük menfaatlerini, elde ettikleri nüfuzu, ekonomik ve sosyal kazanımlarını kaybetme endişesini “tasfiye” olarak yutturuyorlar.



Demek ki neymiş, İslamcı sandıklarımızın bir kısmının bu iddia ile alakası yokmuş, yerli sandıklarımızın bir kısmının yerlilikle alakası yokmuş.



Demek ki neymiş, küçük hesaplar, büyük kavganın içine boca ediliyormuş.



Öyle değil mi?

Yalancı bahar kırağıya gebedir

Kimsenin kimseye tahammülünün kalmadığı bir iklim, yalancı bahardır… Her an tomurcuklanmış ağaçları vuracak doluya ya da kırağıya gebedir.



Bir tasfiye tezviratı almış başını gidiyor.



“Tasfiye edilecekler kim” sorusuna verilen cevap sadece “Onlar” ise, burada biraz düşünmek gerektir.



Kim ki yeryüzü serüveninde varlık nedenini unutmuştur, o, vicdanlarda zaten tasfiye olacaktır. Bu tasfiyeye insanlık tarihi şahittir. Ne güç karşı koyabilir, ne mevki, ne para, ne başka bir şey…



Gün gelir, varlık nedenini unutan vicdanlarda tasfiye olur, tarih türlü türlü örnekleriyle doludur… Bu böyledir..!



Bu arada, FETÖ'nün FETÖ olarak tanımlanmadığı dönemde,Mümtaz'er Türköne ve Ali Bulaç ile başlatılan, sonra sempozyumlara konu olan “İslamcılık bitti” tezi, bugün bir başka formla karşımızda duruyor.



İşin tuhafı, ”İslamcı” olarak tanımlananların bir kısmının İslamcılıkla uzaktan yakından ilgisi yok. Bir sürü gevşek ağızlı, medya maymunu ve şarlatana İslamcı kimliği giydiriliyor. Bu züldür.



Öbür yanda “Emperyalizme savaş açan” yerli ve milli olarak kendilerini tanımlayanların önemli bir kısmının geçmişi İslamcıyken, bugün kimsenin sahiplenmediği marjinalleşmiş “Proje İslamcılığı”nı, yani ki emperyalizme uşaklık edenleri genele teşmil ediyorlar.



Türkiye'nin münevverleri fikir olarak ilk çıktığı günden bu yana bazı marjinal savrulmalar olsa da İslamcılığı yerli bir perspektifte tutmuştur. (Uzun tartışmak isteyenlerle bu fasıl yeniden açılabilir.)



Bu sağ duyudur ki son 15 yılda Ak Parti'yi demokratik seçimlerde galip getirmiş, iktidar yapmıştır.



Türkiye İslamcılığının örnek alacağı bir başka model yoktur. Zira Türkiye'deki tecrübe diğer tecrübelerin çok çok üzerindedir.



16 Nisan'ın büyük zaferin üzerinden 1 hafta geçmişken, bu büyük zaferi yalancı bir bahara çevirmek isteyenlere aman dikkat!



Proje İslamcılar olduğu gibi proje yerli ve milliler de olabilir.



Demedi demeyin.



Yanılıyorsam da lütfen düzeltin.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum