MEDYA KÖŞESİ

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk'ten flaş karar!

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, bu yıl daha az siyaset yazıları yazma kararı aldığını duyurdu. Öztürk, hayata, doğaya, edebiyata dair yazılar yazmayı planladığını söyledi.

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk'ten flaş karar!

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk 2019 yılı kararlarını sıraladı. Aldığı kararları okuyucuları ile paylaşan Öztürk, artık daha az siyaset yazacağını, daha az sosyal medyada vakit geçireceğini belirtti. Öztürk ayrıca kitap müjdesi de verdi. Öztürk, "Bu yıl iki kitap çıkarmayı planlıyorum. İlki Anadolu Ajansı’nın değişim ve dönüşümünü anlatan bir belgesel kitap planlıyorum.İkinci kitap, bir yayın evine söz verdiğim, gençlere yönelik yazılarımdan ve notlarımdan oluşacak. Mahcup durumdayım. Geçen sene çıkacaktı." dedi.

Kişisel 2019 planlarım

Bir dizi karar aldım önümüzdeki yıl için. Bir kısmı siz okurlarımı da ilgilendirdiğinde paylaşayım dedim

* Bu yıl daha az siyaset, daha çok hayata, doğaya, edebiyata dair yazılar yazmayı planlıyorum. Gündemin peşine takılıp gidersek, kurumuş toprak gibi verimsizleşeceğiz. Önlem alalım dostlar.

* Biraz polemik yapayım diyorum! Hani şöyle dişime göre, fazla hırpalanmayacağım seviyeli bir polemik fena olmaz sanki. Ne diyorsunuz?


* Mizah yazmayı özledim. Öyle ciddi konularla boğuştuk ki geçen sene, mizaha yer kalmadı hayatımızda. Bu sene ne yapıp, edip mizahı hayatımıza geri getirmenin yollarını bulacağım.

* Daha az sosyal medyaya takılıp, daha fazla okumaya vakit ayıracağım. Daha ciddi haber ve bilgi kaynaklarını takip edeceğim sadece. Siz de yardımcı olun.

* Birbirinin aynı olan gazetelerden sadece bir tanesini okusam yeterli sanki. Bu yıl bunu deneyeceğim.

* Klasik modeldeki konferans davetlerini kabul etmeyeceğim. Sadece “dijital konferans” modeli uygulayan yerlere gideceğim.

* Nisan ayından itibaren doğa, tarih ve şehir gezilerimi planlı yapacağım. Daha çok gezi yazısı, daha çok fotoğraf, daha çok anı biriktireceğim (yürüyüşlerde yanıma bir köpek savar almayı da planlıyorum bu arada).

* Bu yıl Şiraz’da, Hafız-ı Şirazi’nin kabrinde Divanı’nı okumayı planlıyorum.

* Semerkant, Buhara, Taşkent üçlemesini bu yıl aradan çıkaracağım. Bol fotoğraflı gezi notları yayınlayacağım.

* Yeni Zelanda hayalimi bu yıl gerçekleştirmek için para biriktirmeye başladım. Zalim ülke çok uzak, biletler ateş pahası.

* Bu yıl iki kitap çıkarmayı planlıyorum. İlki Anadolu Ajansı’nın değişim ve dönüşümünü anlatan bir belgesel kitap planlıyorum.

* İkinci kitap, bir yayın evine söz verdiğim, gençlere yönelik yazılarımdan ve notlarımdan oluşacak. Mahcup durumdayım. Geçen sene çıkacaktı.

* Dağ yürüyüşlerinde keşfettiklerimi ve yaşadıklarımı da bir kitap yapmak istiyorum. Lakin kitap yazma fobim var sanırım. Mükemmel olsun dedikçe eser üretemiyorum. Bunu aşmanın yollarını 2019 da bulmam lazım.

* Fuzuli, Baki ve Mevlana’nın divanlarını bitirip, Hayyam’ın rubailerine öyle geçmeyi planlıyorum. Bu sene divan edebiyatı ile bu dünyadan bir süre kopmayı hedefliyorum! Ramazan ayı kopmak için en ideal dönem sanırım.

* Divan edebiyatını dengelemek için sosyoloji, antropoloji ve politik psikoloji okumaları için kitap listesi hazırlıyorum. Hepten uçup gitmeyelim!

* Ailemden ve sevdiklerimden yaşı ilerleyenlere daha çok zaman ayırmayı, onlarla vakit geçirmeyi ve mutlu olacakları şeyler yapmayı planlıyorum.

* Gençlerle daha verimli, daha derinlikli, daha uzun süreli çalışmalar yapma niyetindeyim. Sadece hafta bir yazı ve konferanslarla kalmasın diyaloğumuz diyorum. Bilmiyorum onlar ne diyor?

* ‘Doğruya doğru, yanlışa yanlış’ demeyi bu yıl da sürdüreceğim. Allah ömür verirse tabi.

* Dünyanın mazlum milletlerine yardımcı olmak için, garibanların dertlerini sadece yazılarımda dile getirmek yerine, bir sivil toplum kuruluşuyla ortak çalışıp, daha somut şeyler yapmak niyetindeyim.

* Müzik konusunda açılımlar planlıyorum. Spotfy’de hali hazırda 10 kategoride olan müzik yelpazesini daha da genişleterek, çeşitlendirmeyi hedefliyorum. Türkülerle, otantik müziğin hakimiyeti değişsin artık listede diyorum.

* Ülkem, milletim ve İslam dünyası ve insanlık için daha çok dua etmeyi, daha çok çaba sarf etmeyi ve bir şeyler yapmayı sürdüreceğimi söylememe gerek yok sanırım.

* Bence siz de 2019 planı yapın. İnsan iyi hissediyor kendini. Bakalım ne kadarını gerçekleştireceğim göreceğiz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar