POLEMİK

Yeni Şafak gazetesi AYD'nin ödülünü reddetti

Yeni Şafak, AYD'nin düzenlediği 3. Geleneksel Anadolu Medya Ödülleri'nde muhabirlerine verilen ödülü almayacaklarını bildirdi.

Yeni Şafak gazetesi AYD'nin ödülünü reddetti

Yeni Şafak, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin (AYD) düzenlediği 3. Geleneksel Anadolu Medya Ödülleri'nde muhabirlerine verilen ödülü reddetti.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Anadolu Medya Ödülleri'nde Yeni Şafak'ın muhabirlerinden Fazlı Şahan ödüle layık görülmüştü. Ancak Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Hüseyin Likoğlu, ödülü reddettiklerini duyurdu.

Hüseyin Likoğlu
Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Anadolu Medya Ödülleri kapsamında muhabirimiz Fazlı Şahan’a verilen ödülü, değerlendirme kriterleri nedeniyle reddettik..


Yeni Şafak Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve İnternet Sorumlusu Ersin Çelik de Gerçek Hayat'taki yazısında konuya değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Ödülü reddetme sebebimiz, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin ödül verme kriterinin net ve şeffaf olmaması. Fazlı Şahan'ın hangi haberinden dolayı ödüle layık görüldüğünü ne kendisi ne de medya yöneticilerimiz bir türlü öğrenemedi.
Anadolu Yayıncılar Derneği’nin geçtiğimiz seneki ödüllendirme teması “15 Temmuz’a direnen medya” olarak belirlenmişti. Tüm televizyonlar 15 Temmuz akşamı yaşananları “güvenlik önlemi” diye alt yazı geçerken, bunun bir darbe girişimini olduğunu ve FETÖ’nün komuta kademesini ele geçirmeye çalıştığını son dakika olarak duyurup, saat 23’de direniş için halkı sokağa çağıran Yeni Şafak ile TVNET’i hiçbir kategoride ödüle layık görmemişti ne hikmetse. Bu kriterleri geçtiğimiz yıl da sorgulamıştık fakat tatmin edici bir cevap alamamıştık. Aksine, FETÖ’cülerin darbe bildirisini ekranlarında okuyan ve son dakika gelişmesi olarak duyuran bütün televizyonlar ödüle layık görülmüştü"

KARAGÜL ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Öte yandan Anadolu Yayıncılar Derneği'nin ödülünü kabul etmediklerini belirten Yeni Şafak'ta Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, 2 yıl önce verilen ödülü almıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar