POLEMİK

Yazarlar arasındaki penis kavgasın Özay Şendir de dahil oldu

Fatih Altaylı, Ertuğrul Özkök ve Ahmet Hakan arasında günlerdir süren penis polemiğine Özay Şendir de katıldı.

Yazarlar arasındaki penis kavgasın Özay Şendir de dahil oldu

Milliyet yazarı Özay Şendir, Fatih Altaylı ve Ahmet Hakan'ın sürdürdüğü penis polemiğine bir katkı yapmak istedi.

Bugünkü yazısının bir bölümünü bu kavgaya ayıran Özay Şendir "Bilinmelidir ki sanat cinsellik üzerine kuruludur. Kimsenin ben "Tükürürüm böyle sanata" deme hakkı yoktur" dedi.

İşte Özay Şendir'in bugünkü yazısından bir bölüm:

PENİS TARTIŞMASINA KATKI...

Ahmet Hakan ile Fatih Altaylı son bir haftadır hayatlarında yazmadıkları kadar çok penis yazdılar. Aralarındaki tartışma sanatta penis tartışmasından daha öte, mahallenin genel kültür seviyesi ve seçkinci yanıyla da alakalı ama olsun.

Bu tüm dünyada süren bir tartışma. ABD’de Guerilla Girls adlı bir grup sanatçı, muhafazakar Kuzey Karolina senatörü Jesse Helms’e “Büyük müzelerde sergilenen penislerin büyük bölümü İsa bebeğe aittir” diye bir not yollamıştı yıllar önce.

Meksiko City’de belediye metrolarda taciz vakaları artınca, çareyi koltukların üzerine penis resmi koyup, erkek yolcuların empati yapmalarını sağlamakta bulmuştu.

İnsanların bir sanat eserini beğenmeme hakkı her zaman vardır. Yeter ki eleştiren, o eserin sergilenmemesi için  kaba kuvvet kullanmak ya da içine tükürmek gibi yollara sapmasın.

Sanat da aslında cinsiyetçi bir geleneğe sahip. Bir sürü sanat eserinde penis kullanıldığı halde, kadının doğurganlığı bile meme üzerinden tasvir edilmiş, vajina hep saklı alanda tutulmuştur.

Özay Şendir'in yazısının tamamı için tıklayın




ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar