KİTAPLIK

Yayıncılık dünyasına yeni bir soluk İntifada

Türkiye'nin de parçası olduğu Yakındoğu coğrafyasının toplumsal, kültürel, tarihsel ve siyasal gelişmelerini izlemeyi ve anlamayı şiar edinen, yeni bir yayınevimiz var artık: İntifada.

Yayıncılık dünyasına yeni bir soluk İntifada
"Ortadoğu'nun ülkemiz ve dünya gündeminde işgal ettiği yere karşın ülkemizdeki literatürün zayıflığı dikkat çekicidir. Bu literatürü ağırlıklı olarak çeviri eserlerle nitelik ve nicelik açısından geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla aktüel ve akademik çalışmaların birbirini tamamladığı bir kitaplık oluşturacağız," diyor çiçeği burnunda yayınevi İntifada'nın tanıtım bülteninde.

Etnik, dinsel ve mezhepsel önyargılara karşı yaşadığımız coğrafyanın toplumsal ve kültürel zenginliğini yansıtacaklarını vurgulayan yayınevi, adını isyanından aldığı Filistin halkının işgale karşı verdiği kurtuluş ve anayurduna geri dönüş (Hakk el-Avde) mücadelesine kitapların dünyasında bir destek sunacaklarının da vaadini veriyor.

Yayınevi durduğu çizgiyi ise şöyle tanımlıyor:

İntifada Yayınları olarak bölgemizin devrimci ve ilerici birikimini ülkemize taşırken bölge genelinde işçi sınıfının, emekçilerin, kadınların, gençliğin, siyasi tutsakların ve mültecilerin mücadelelerine ve gündemlerine öncelik vereceğiz. Böylelikle bölge genelinde bu hareketler arasında düşünce, eylem, deneyim paylaşımına ve iletişime katkı sağlayan bir kanal olmayı umuyoruz. Etnik, dinsel ve mezhepsel önyargılara karşı bölgemizin toplumsal ve kültürel zenginliğini yansıtmaya özen göstereceğiz.

Yayınevimizin adını isyanından aldığı Filistin halkının Siyonist yerleşimci sömürgeciliğe, apartheid’a ve işgale karşı verdiği kurtuluş ve anayurduna geri dönüş (Hakk el-Avde) mücadelesine kitapların dünyasında bir destek sunmayı görevimiz kabul ediyoruz.

Yaşadığımız bölgeyi içeriden anlama çabasının ürünü bağımsız ve kolektif bir yayınevi olarak okurlarımızı ve bu alanda çalışmalar yapanları bu kolektif üretimde yer almaya, katkı sunmaya davet ediyoruz.

Yayınevi'nin ilk kitabı "Leyla Halid: Filistin Kurtuluşunun Simgesi", 11- 17 Ağustos haftasında okurla buluşacak.

İŞTE 2014 YAYIN PROGRAMI

Bu yıl içerisinde okurlarına ulaştıracağı kitaplar ise şunlardır:

1.Leyla Halid: Filistin Kurtuluşunun Simgesi

2.Arap Baharı'ndan Kesitler: Yeni Ortadoğu'yu Anlamak

3.Tunus'ta Gençlik ve Devrim

4.Değişim Halindeki Mısır: Tamamlanmamış bir Devrime Dair Denemeler

5. Suriye Kürtleri: Tarih, Siyaset ve Toplum

6. Demokratik Suriye ve Sivil Devlet İçin: Uluslararası Suriye Konferansı

7. Nefrete Övgü

8. Gazze Cevap Yazıyor: Gazzeli Genç Yazarlardan Kısa Öyküler

9. Filistin'de Etnik Temizlik

10. Halk Yeniden: Yeşil Hareket ve İran'ın Geleceği İçin Mücadele

11. Sol ve Arap Devrimleri

12. Arap Doğu'da Çağdaş Sol Siyasetler

13. İslami Ütopya: Suudi Arabistan'da Reform Yanılsaması

14. İsrail Apartheid'ı: Yeni Başlayanlar İçin Kılavuz

ÇOK OKUNANLAR