GÜNDEM

Yayın yasağına uymayana ağır ceza!

Dün gece yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, yayın yasağına uymayan medya kuruluşu 1 gün süreyle kapatılacak...

Yayın yasağına uymayana ağır ceza!

Olağanüstü Hal kapsamında hazırlanan 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yayın yasağına uymayanlara ağır müeyyideler getirildi.

Yeni kararnameye göre,yayın yasağını ihlal eden televizyon kanalının yayını 1 gün durdurulacak. Bir yıl içinde ikinci kez ihlal olursa yayın 5 güne kadar durdurulacak.

YAYIN DURDURMA CEZASI

KHK ile 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un olağanüstü dönemlerde yayınlarını düzenleyen 7'nci maddesine yeni bir fıkra eklendi. Buna göre, 5187 sayılı Basın Kanunu uyarınca getirilen yayın yasak ve kısıtlamalarına aykırı olarak yayın yapılması halinde, Üst Kurul tarafından medya hizmet sağlayıcı kuruluşun programlarının yayını bir gün durdurulacak.

BİR YIL İÇİNDE YASAK İKİNCİ KEZ DELİNİRSE!

Bir yıl içinde aykırılığın tekrarı halinde medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yayınlarının 5 güne kadar, ikinci kez tekrar edilmesi halinde 15 güne kadar durdurulmasına, üçüncü kez tekrar edilmesi halinde ise yayın lisansının iptaline karar verilebilecek.

TERÖR MAĞDURLARINI TERÖRÜN AMAÇLARINA HİZMET EDER ŞEKİLDE YAYINLAMAK!..

Medya hizmet sağlayıcıları, terör eylemini, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet edecek sonuçlar doğuracak şekilde sunamayacak.

RTÜK, lisans başvurularına ilişkin olarak ilgili kurumların görüşü de alınmak suretiyle milli güvenlik, kamu düzeninin korunması ve kamu yararı gereklerinden kaynaklanan sebeplerle lisans taleplerini reddedebilecek.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İRTİBATI MİT YA DA EMNİYET TARAFINDAN BİLDİRİLENLER...

Ortakları ile yönetim kurulu başkan ve üyelerinin terör örgütlerine iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu Milli İstihbarat Teşkilatı veya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen medya hizmet sağlayıcı kuruluşların lisans başvuruları reddedilecek.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar