GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Yavuz Semerci

Habertürk

Yavuz Semerci

Habertürk kanalında hafta içi her gün 10-12 arasında Eko Siyaset adlı programı sunan Habertürk yazarı Yavuz Semerci, genelde ekonomik haberlere yoğunlaşıyor ancak dün yaşanan gerilimli anlar Semerci'nin programını günün en çok konuşulan programlarından biri yaptı. 

Ak Partili Bülent Gedikli ve HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in girdikleri polemiğin "lan"lı bir kavgaya dönüşmesi Semerci'yi kelimanin tam anlamıyla "dağıttı".

Semerci, bugün köşesinde o anları, yaşananları yazdı ve "Onlar alışkın ama ben itiraf edeyim ki dağıldım. Bu vesileyle televizyonlarda tartışma programları yöneten tüm arkadaşları kutluyorum. Ne zor bir iş yapıyorsunuz..." dedi. 

Semerci bu yazısında yaşadığını anlattığı duygu yoğunluğu ile günün televziyoncusu olmayı haketti. 

İşte Habertürk'te yazdıklarından bir bölüm:

Dün, AK Parti’nin ekonomi kurmayı Bülent Gedikli konuğumuzdu. Sahada neler gözlemlediğini sordum. Konuyu biraz siyasete çektim. Çünkü para piyasaları artık seçim sonuçlarına odaklanmıştı. “Doğu’da şöyle bir durum var” diyerek başladı anlatmaya:

“HDP, bölgede ve bölge dışındaki bazı illerde bir kişiye 100 seçmen zimmetlemiş. Tek tek kapıları dolaşarak verecekleri oyu takip edeceklerini hissettirip vatandaşı tehdit ediyorlar.”

Bu sözler nedeniyle HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder kanalı arayarak söz hakkı istedi. Yayına aldık. Önder üç soru sordu. Özetinde Gedikli’ye, “Konu hakkında savcılıklara yapılmış bir suç duyurusu var mı? Siz bir suç duyurusunda bulundunuz mu? Hele bir yanıt verin, sonra anlatacağım” deyince müdahale ettim. “Polemiğe girmeyelim. Buyrun söyleyeceklerinizi söyleyin” dedim ama Gedikli ile Önder arasında tartışma çoktan başlamıştı bile...

Gedikli de karşılıklı tartışma içine girmek istemediğini söyledi. “Karşılıklı konuşsak ne olur. Tek başınıza üfürüyorsunuz” sözü Gedikli’yi kızdırdı. Kendini savunarak “Üfürmüyorum ama sen senaryo yazıyorsun. Senaryo yazmayı iyi bilirsin” sözleriyle derinleşen tartışma, Sırrı Süreyya’nın “Konuşma lan” sözünü duyduğumda sona erdi. Süreyya’yı yayından aldım.

Onlar alışkın ama ben itiraf edeyim ki dağıldım. Bu vesileyle televizyonlarda tartışma programları yöneten tüm arkadaşları kutluyorum. Ne zor bir iş yapıyorsunuz...

ÇOK OKUNANLAR