MEDYA KÖŞESİ

Yavuz Bingöl'ün cevabını paylaşan Ahmet Hakan'dan bomba çıkış: Antlar içerek haykırıyorum...

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Yavuz Bingöl'ün kendisine yazdığı cevabı paylaştı.

Yavuz Bingöl'ün cevabını paylaşan Ahmet Hakan'dan bomba çıkış: Antlar içerek haykırıyorum...

Yavuz Bingöl, hafta sonu Posta gazetesine verdiği röportajla büyük tepki çekmişti. Bingöl bu röportajda, "''Gazeteci kalkıp da “Erdoğancı mısın?” diye sorunca benden de “Tillahına kadar!” deme güdüsü çıkıyor. Bu anlamda kaşıyorum evet. Çünkü politik olamıyorum", “Ben manav Mehmet Efendi değilim, ben bilinçli seçmenim”  ifadelerini kullanmıştı. Bingöl bu açıklamalarından sonra birçok kişinin büyük tepkisi ile karşılaşmıştı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da bu röportajın ardından “Yavuz Bingöl’le ilgili vardığım 7 kanaat” başlıklı bir yazı kaleme almış "Kendisine gösterilen tepki ne kadar büyükse... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından o kadar çok sevileceğini düşündüğüne kalıbımı basarım. Nedense artık sanatıyla gündeme gelemeyeceğine karar vermiş gibi bir hali var." ifadelerini kullanmıştı.

Hakan bugünkü köşesinde bu yazının ardından Yavuz Bingöl'ün kendisine cevap yazdığını söyledi "Cevabı noktasına virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyorum" diyerek köşesinde paylaştı.

Hakan, "Bütün kamuoyu önünde antlar içerek, kasemler ederek haykırıyorum: “Ben artık uzaylı bir türkücüyüm” diye röportaj verse bile...Yazmam bir daha Yavuz Bingöl yazısı!" dedi.

AHMET HAKAN'IN YAZISI

YAVUZ BİNGÖL’ÜN AÇIKLAMASI

“YAVUZ Bingöl’le ilgili vardığım 7 kanaat” başlıklı bir yazı yazmıştım.

İşte o yazıya karşı bir cevap yazmış Yavuz Bingöl.

Tek taraflı atıp tutmak yoktur benim defterimde.

O yüzden Yavuz Bingöl’ün bana gönderdiği cevabı noktasına virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyorum:

*

Basın ahlakını koruyan gerçek gazetecileri tenzih ederek bunlar da benim basınla ilgili vardığım kanaatler:

- KANAAT 1: Şahsıma gösterilen “yoğun ve aşırı” tepkinin müsebbip(ler)inin, zamanın içinde ve huzurunda BASIN olduğunu ve bunun benim yaşam enerjimi öldürdüğüne inanmanız için.

- KANAAT 2: Sosyal medyadaki “öfke dolu mesajları” yazanların beni hiç tanımadan, sadece BASIN marifetiyle haberdar olup yorumlar yaptıklarını anlamamız ve “haz” diye tarif ettiğiniz hastalıklı duyguyu iyi bildiğinizi tahmin ettiğim için.

- KANAAT 3: Kalıbınızı yine yanlış yere basmışsınız, kaldırın ayağınızı. Bana gösterilen tepki ne kadar büyükse (kendimi doğru ifade edememem nedeniyle) beni böyle sunmaya devam eden BASIN’a karşı duyduğum öfkenin doğru orantılı olarak arttığını anlamanız için.

- KANAAT 4: Ofisinde ve stüdyosunda 7 / 24 yaşayan üreten bir müzik insanının hayatının oldukça uzağında ama korunaklı BASIN mekanizmasının içinden yazdığınız bu kolay kanaatlerin içinin bomboş olduğunu görebilmeniz için.

- KANAAT 5: Sırf köşenizle / köşenize dikkat çekmek için bu tedavülden kalkmış dili kurabilme cüretinizi sadece BASIN içinde olmaktan aldığını fark edebilmeniz için.

- KANAAT 6: Sol ve solculuğun bu yaşıma kadar bana yaşam enerjisi verdiğini ve fakat kısır bir helezon içinde kalarak zamana yetişemediğini rahatlıkla söyleyebilen birisiyim. Bir gün sizin de BASIN gücünün dışında bir zeminde aynı içtenlikle özeleştirel bir varoluş, bir duruş göstermeniz gerekeceğine inanmanız için.

- KANAAT 7: Beni bu yaşıma kadar bir bütün olarak var eden dinamiklerin BASIN değil, sol, solcular, türküler, sanat ve aşk olduğunu anlayabilmeniz için; gücünü köşesinden ve basından değil kendi aklından, entelektüel biriminden, ahlakından, vicdanından ve kalbinden alan bir İNSAN olmanız gerekecek. Hepimizin görebilmesi dileğiyle... YAVUZ BİNGÖL

YAZMAM BİR DAHA YAVUZ BİNGÖL
“Cevap hakkı” diye bir şey var ve ben o hakka sonsuz saygılıyım.

Yavuz Bingöl, bugün işte bu haktan yararlandı.

*

Yavuz Bingöl’e göre...

Bütün suç basındaymış!

Yüreği sol diye, solculuk diye, sanat diye, aşk diye atan Yavuz Bingöl adlı sanatçımızı, bu duruma BASIN düşürmüş.

*

Yavuz Bingöl’ün yazdıklarında itiraz edilecek, hayretle karşılanacak, “ne alakası var yahu” diye tepki gösterilecek, “Allah Allah” denilecek, “Ya sabır” çekilecek o kadar çok şey var ki!

Ama ben hiçbirine girmemeyi tercih ediyorum.

*

Çünkü cevap hakkına gösterdiğim sonsuz saygıya dayanarak önüme yeni bir Yavuz Bingöl açıklamasının gelmesini ve bu köşenin onunla dolmasını kaldıramam.

Hafazanallah! Hafazanallah!

*

Bütün kamuoyu önünde antlar içerek, kasemler ederek haykırıyorum:

“Ben artık uzaylı bir türkücüyüm” diye röportaj verse bile...

Yazmam bir daha Yavuz Bingöl yazısı!�

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar