GÜNDEM

Yasin Aktay Kaşıkçı cinayetinde 'baş sorumlu'yu açıkladı

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay Birleşmiş Milletlerin Cemal Kaşıkçı cinayetinde baş şüphelinin Veliaht Selman'ı gördüğünü söyledi.

Yasin Aktay Kaşıkçı cinayetinde 'baş sorumlu'yu açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay ile bir araya geldi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında hazırlayacağı rapor için Türkiye'ye gelen Callamard ve beraberindeki heyet, İstanbul'daki temaslarının ardından Ankara'da AK Parti Genel Merkezinde, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Aktay ile görüştü.

Callamard-Aktay görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü. BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Callamard, 2 Şubat'a kadar Türkiye'de olacak.

BM SELMAN'DAN ŞÜPHENELİNİYOR
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay Birleşmiş Milletlerin Cemal Kaşıkçı cinayetinde baş sorumlunun Veliaht Selman'ı gördüğünü söyledi. Aktay, BM ekiplerinin Kaşıkçı cinayeti ile ilgili ses kaydını dinleyeceklerini söyledi.

RAPOR HAZIRLANACAK
Callamard, soruşturma sürecinde elde ettiği bilgileri ve soruşturmaya ilişkin tavsiyelerini, BM İnsan Hakları Konseyinin haziran ayındaki oturumunda rapor olarak sunacak.

Agnes Callamard'ın Türkiye'ye ziyaretine, İngiliz avukat Helena Kennedy ile eski Dünya Adli Tıp Akademisi Başkanı ve Coimbra Üniversitesi Tıp Fakültesi Müdürü Prof. Dr. Duarte Nuno Vieira da eşlik ediyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar