ANALİZ

Yanlışları alkışlanmış insanlar

Çağatay Ulusoy, Cenk Eren, Gizem Karaca'ya şok hapis kararı verildi. Bunlar nefislerine yenilmiş ya da yakın çevreleri tarafından uyarılmak bir yana yanlışları alkışlanmış insanlar.

Yanlışları alkışlanmış insanlar

“Dünyada en gelişmemiş ülke insan ruhudur”. Pearl S. Buck. 

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren’in de aralarında olduğu 34 sanığın yargılandığı uyuşturucu davasında ceza yağdı. Mahkeme, oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca’ya, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 4 yıl 2 ay hapis, şarkıcı Cenk Eren’e ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.  

İstinaf ve Bölge Adliye Mahkemesi’nin verilen cezaları onaması halinde karar kesinleşmiş olacak ve sanıklar cezalarını çekmek üzere hapse girecek. Cezayı bozması halinde ise dava yeniden görülecek. Cenk Eren'in cezası 5 yıldan büyük olduğu için Yargıtay'a başvurma hakkı bulunuyor. 

Çağatay Ulusoy, Cenk Eren, Gizem Karacaya şok Hapis kararı verildi. 

  *   *   * 

Bu genç insanlar ülkemizin ortanın üzerinde gelir düzeyine sahip, tanınan, ünlü, meşhur olmuş sinema sektörü çalışanları ama görüldüğü gibi nefislerine engel olamamışlar. Hem suç işlemişler hem de büyük günahlara girmişler. 

Bu genç adamların duruşmalarda kendilerini nasıl savunduklarını bilemeyiz ama mutlaka içinde bulundukları sektörü ve arkadaş çevrelerini bahane etmişler ve nefisleriyle giriştikleri mücadelede yenildiklerini iddia etmişlerdir. 

Oysa her biri eğitimli, suç ile ceza, günah ile cehennem ilişkisini bilmeleri gereken insanlar ve fakat ya nefislerine yenilmiş ya da yakın çevreleri tarafından uyarılmak bir yana yanlışları alkışlanmış insanlar. 

Kim olduklarını, nereden geldiklerini, hedeflerinin ne olduğunu sorgulamak yerine eğlence alemine dalmış, günahın hazzını cezanın korkusuna üstün kılmış günahkârlar, kendilerini tanıyamadan başkalarını oynamaya kalkışmış zavallılar.  

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar