KARİKATÜR

Yahudi karikatüriste ölüm tehditleri yağıyor

İsrail'den yayın yapan Haaretz gazetesinde, Gazze saldırısı sırasında öldürülen gazeteciler, Paris'teki saldırıda ölen karikatüristlerle birlikte gündeme getirilince, Yahudilerden ölüm mesajalrı gelmeye başladı.

Yahudi karikatüriste ölüm tehditleri yağıyor
Gazzede katledilen gazetecilerle ilgili karikatür yayınlayan Haaretz gazetesi Yahudilerden ölüm tehditleri yağdı.

Paris'teki mizah dergisi baskınında öldürülen karikatür çizerleriyle ilgili yayınlanan bir karikatürde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen gazeteciler gündeme getirilince, Yahudiler karikatüriste ölüm tehditleri yağdırdı.

İsrail'den yayın yapan Haaretz gazetesinde "Ben Gazze'yim" yazılı karikatürün yayınlanması karikatüristin ölüm tehditleri almasına neden oldu. Karikatürde Paris'te öldürülen 10 karikatüristi temsilen 10 çentik bulunurken, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen 13 gazeteci için 13 çentik bulunuyor. Karikatür notunda ise, "Ben Charlie'yim" ve "Ben Gazze'yim" yazısı bulunuyor.

Deneme

Gazetenin bu karikatürü yayınlamasının ardından gelen bazı tehdit mesajları şu şekilde, "Paris'te teröristlerin yaptıklarını yapmalıyız ancak Haaretz'e." Bu mesajı yana Chai Aloni isimli Facebook kullanıcısı.

Moni Ponte isimli birisi, "Acaba neden Haaretz'e bir terör saldırısı yapılmıyor ki?" yazmış. Daniella Peretz, "Hadi teröristler öldürün onları." Miki Dahan, "Tanrının yardımıyla, Haaretz'deki gazeteciler de Paris'tekiler gibi öldürülecek."

Danit Hajaj, "Onlar ölmeliler.", Riki Michael, "Haaretz teröristlerin uğraması gereken bir yer." dedi. Bunların dışında da yüzlerce İsrailli Haaretz'de yer alan karikatüre karşı tehdit içeren mesajlar gönderdi.

ÇOK OKUNANLAR