GÜNDEM

VPN servisleri kapanıyor mu?

İnternete konulan engellerin aşılmasına yardımcı olan VPN servislerinin de kapatılması için talimat verildiği iddia edildi.

VPN servisleri kapanıyor mu?

İnternet ve sosyal medyaya getirilen kısıtlamaları aşmak için kullanılan VPN servislerinin de kapatılacağı iddia edildi.
 
İddiaya göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından operatörlere gönderilen talimatta VPN servislerinin kapatılması istendi.

BTK tarafından operatörlere gönderilen talimat ile 5651 sayılı kanunun 6. maddesinin 1. fıkrasının ç bendi çerçevesinde VPN servislerinin kapatılması istendi.

HANGİ VPN SERVİSLERİ KAPATILIYOR?

Habere göre kapatılması istenen servisler arasında, Tor Project, VPN Master, Hotspot Shield VPN, Psiphon, Zenmate VPN, TunnelBear, Zero VPN, VyprVPN, Private Internet Access VPN, Espress VPN, IPVanish VPN var.

ENGELLER VPN İLE AŞILIYOR

İnternet kullanıcıları erişim engelleme kararlarını VPN servisleri ile aşabiliyorlar. Dün sabah saatlerinden itibaren internette yaşanan yavaşlama sonrasında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım da, "Güvenlik açısından zaman zaman bu tür tedbirlere başvurulabilir. Arkadaşlar güvenlik açısından bu tip tedbirler alabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner" demişti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar