GÜNDEM

Veyis Ateş bilinmeyenlerini anlattı

Habertürk TV Genel Müdürü ve ekranın önemli ekran yüzlerinden olan Veyis Ateş iş hayatındaki tecrübelerini ve önerilerini BİZ Dergisi'ne anlattı.

Veyis Ateş bilinmeyenlerini anlattı

 "Aidiyetler olmadığında hayata ve hayatın size getirdiklerine karşı daha rahat, daha objektif, daha geniş bir perspektife bakma imkanı buluyorsunuz."diyen Ateş hayatı çok kasmamak benim hayat şifrelerim diyor. 

*Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

1973 yılında Mersin'de doğdum. İlkokulu Mersin'de, ortaokul ve lise eğitimimi İstanbul'da tamamladım. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunuyum. 1998 yılında radyoculuk ile sektöre giriş yaptım. Ekran kariyerim 2006 yılında TV Net televizyonunda yöneticilik ile başladı. Daha sonrasında Habertük'e transfer oldum ve öncesi spikerlik, ardından Ankara temsilciliği ve şimdi de genel müdür olarak görev yapmaktayım. 

*Medya sektöründe çalışmaya karar vermenizin özel nedeni var mı?

İK'cılar bunu belki tuhaf bulabilir. Ancak hayatımda hiçbir zaman kariyer planı yapmadım. Mukadderatçı bir insanım. Kaderime teslim olurum ama kaderin bana verdiklerini de çok iyi üstlenirim. Kaderin bana lütfettiği ya da reel hayatın bana verdiği sorunmlulukları iyi taşır, sonrasında da tamamen bu akışa bırakırım kendimi. Hayatımda işgal ettiğim pozisyonlar için hiçbir zaman herhangi talebim olmadı. Ancak sorumluluk verildiğinde  de her zaman başarı ile üstesinden geldim.Belki de sonrasını doğal olarak bu durum tetiklemiş olabilir. 

*İş hayatında başarılı olmak için neler yapılmalı?

Benim için gösterge herkesi memnun etmek değildir. En azından asgari müşterekte bir saygı ilişkisine hem kendiniz kendinizle, hem de kendiniz üst ve astlarınızla kurma meselesidir. Bu ilişki biçimi doğru yönetildiğinde akşam başınızı yastığa rahat koyuyorsunuz. İki tür düşünme biçimi vardır; akılla veya kalple.Ben hayatı  daha kalbi düşünerek yaşamaya çalışan bir insanım. Yüzde 70 kalbim ile yüzde 30 aklım ile düşünürüm. Bu çerçevede bu bir başarı hikayesi  ise eğer kendi başarımı bu formülle bulmaya çalışırım. Bunun dışında zihinsel ve fiziksel olarak her türlü aidiyetten bağımsız olmaya çalışırım. Aidiyetler olmadığında hayata ve hayatın size getirdiklerine karşı daha rahat daha objektif daha geniş perspektifte bakma imkanı buluyorsunuz. Meraklı ve şüpheci olmak kaderin getirdiklerini iyi üstlenmekle üst seviyede de hayatı çok fazla kasmamak benim hayat şifrelerim olarak ifade edilebilir. 

*Çocukken en büyük hayaliniz neydi?

Balık burcuyum ama hiç hayal kuramam.Hayatım boyunca hiçbir zaman hayallerim ve kahramanlarım olmadı. Kariyerimi de bu bu doğrultuda yönetmedim.Benim ki aslında pek çok kişiye ilginç gelen düzensiz kariyer kategorisinde değerlendirilmeli. Bir televizyonda yönetici olmak, ekran yüzü olmak, gazeteci olmak, ilahiyat bitirmek alakasız işlerdir ama ben bu renkliliği, bu çeşitliliği her zaman sevmişimdir. Bu mesleği de düzenli bir kariyerin parçası olarak düşünmüyorum. Çünkü sonrasında mutlaka başka bir işle de uğraşacağım. Bu durum bana çok keyifli geliyor ve bu dünyayı böyle yaşamak da eğlenceli. Son üç beş yıldır bunun farkına vardım.

*Hobileriniz nedir?

Denizde yüzmek en büyük hobim. Bunun dışında sinemaya vakit ayırmak benim için keyifli bir aktivite.Gün sonunda kalan negatiflileri en iyi temizleyebildiğim aktivite de diyebilirim. Bu nedenle haber akışı içerisinde vakit bulduğumda en çok yaptığım şey sinema filmleri izlemek. 

*En son okuduğunuz kitap?

Hanefi Avcı-Fıratın Doğusu

*Başucu kitabınız var mı?

Kemal Tahir'in bütün kitaplarını en az üçer defa okumuş biri olarak başucu kitaplarımı da onun eserleri oluşturuyor.

*En sık ziyaret ettiğiniz internet sitesi?

Habertürk TV, İnternethaber, Oda TV, Cumhuriyet, Haber 7

*İstanbul'u hariç tutarsak yaşamak istediğiniz yer?

Kaş, Loondra, Şam ve ST. Petersburg

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar