DİZİ DÜNYASI

"Vatanım Sensin" ekran için gün sayıyor...

Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Onur Saylak'ın başrollerini paylaştıkları Kanal D'nin yeni dizisi 'Vatanım Sensin' ekrana gelmek için gün sayıyor.

"Vatanım Sensin" ekran için gün sayıyor...

İZMİR'in işgal günlerinde yaşanan soluk kesici bir hikayeyi ekrana taşıyacak olan "Vatanım Sensin", yakında Kanal D'de başlıyor. Bergüzar Korel ile Halit Ergenç'i yıllar sonra aynı sette buluşturan dizi için İstanbul'da dev bir plato kuruldu.

Yapımını O3 Medya'nın, yönetmenliğini ise Yağmur ve Durul Taylan'ın üstlendiği "Vatanım Sensin"in çekimleri, işgal günlerini birebir yansıtan İstanbul'daki o platonun yanı sıra yine İstanbul, İzmit, Ayvalık ve İzmir'de, döneme uygun olarak hazırlanan mekanlarda sürüyor.

 

HASTANE, HAPİSHANE VE KARARGAH İNŞA EDİLDİ

Sanat grubu, projenin gerçeğe uygun olması için aylar süren bir ön çalışma yürüttü. Sonunda Selanik, İzmir, Kordon, Kemeraltı gibi ikonik mekanlar ve semtler, döneme uygun olarak yeniden inşa edildi.

Söz konusu mekanlar arasında askerlerin tedavi gördüğü bir hastane, esirlerin tutulduğu bir hapishane ve işgalcilerin karargahı da yer alıyor. Yapımda Onur Saylak, Şebnem Hassanisoughi ve Celile Toyon da oynuyor.

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç, dizide Azize-Cevdet çiftini canlandıracak. Onur Saylak ise gönlünü yakın arkadaşı Cevdet'in eşi Azize'ye kaptıran Tevfik Yüzbaşı rolüyle seyirci karşısına çıkacak. 

ÇOK OKUNANLAR