KARİKATÜR

Uykusuz dergisinin karikatürüne TÜRGEV tekzibi

Basın tarihinde daha önce benzeri görülmemiş bir şey yapandı. TÜRGEV avukatları Uykusuz'daki bir karikatür için tekzip gönderdi.

Uykusuz dergisinin karikatürüne TÜRGEV tekzibi
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Türkiye'nin en çok satan mizah dergisi Uykusuz'un başı TÜRGEV ile ilgili bir karikatür yüzünden belaya girdi.

Önceki hafta derginin üçüncü sayfasında yer alan ve "Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜRGEV, 300 yıllık Damat İbrahim Paşa Külliyesi'nin çatısını otoparka dönüştürdü" metni ile yayımlanan karikatürde bir yeniçeri Külliye'nin çatısında otomobil parkedilmesine yardımcı olurken çizilmişti. Otomobilin sahibi ise "Tarihimize sahip çıkıyorlar" diye düşünüyordu. 

İŞTE O KARİKATÜR

KARİKATÜRE TEKZİP GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Bu karikatürün yayımlanmasının ardından, Türk basın tarihinde eşine az rastlanan bir olay gerçekleşti. Karikatür için Uykusuz dergisine "Cevap ve Düzeltme Metni" yollayan TÜRGEV avukatları "TÜRGEV'in Bilal Erdoğan ile ilişkilendirilmesine" itiraz ettiler ve "bahsi geçen otoparkın, hiç bir zaman cami veya külliye olmadığını, her zaman otopark olarak kullanıldığını" ileri sürdüler.GAZETECİLER.COM

İşte TÜRGEV avukatlarından gelen o cevap metni:


UYKUSUZ'DAN KARİKATÜRLÜ YANIT GAZETECİLER.COM

Dergide yer alan karikatüre tekzip gönderen avukatlara Uykusuz'un yanıtı da mesleklerini icra ederek geldi. Cevap ve Düzeltme Metninin altına çizilen ve ilk karikatürün çizildiği yerin yüzyıllar öncesindeki halini gösteren çizimin üstünde "Damat İbrahim Paşa Külliyesi'nin otoparkının 300 yıllık olduğu ortaya çıktı! (Vakıf da Bilal'in değilmiş zaten)" denildi.

Karikatürde 300 yıl öncesinde bir Osmanlı'nın otomobilini park etmeye çalışan bir başka Osmanlı'ya yardım ettiği görülüyor.GAZETECİLER.COM
ÇOK OKUNANLAR