MEDYA KÖŞESİ

Uğur Dündar'dan Aziz Yıldırım'a çağrı!

Futbolda şike soruşturmasını canlı yayında yorumlayan Uğur Dündar 'gelişmeleri izlerken mide krampları geçiriyorum' dedi...

Uğur Dündar'dan Aziz Yıldırım'a çağrı!
GAZETECİLER.COM
Futbolda şike soruşturmasında ortaya çıkan yeni veriler tartışmaları derinleştiriyor. Star Haber anchormani Uğur Dündar canlı yayında operasyonu yorumladı. Fenerbahçe'de yöneticilik de yapmış olan Dündar, 'gelişmeleri izlerken mide krampları geçiriyorum' dedi.

Aziz Yıldırım'ın başkanlığında yönetimde çalıştığını hatırlatan Uğur Dündar, Yıldırım'a övgüler dizdikten sonra "Benim görmek istediğim Aziz Yıldırım bir şike şüphelisi olarak gözaltına alınan biri değildir." dedi. Star Haber anchormani, Aziz Yıldırım'a yaptığı çağrıda "Temiz ve adil futbol dünyası umutlarını destekleyecek tarihi bir belge niteliğinde bir savunma yapabilir." dedi.

BÜTÜN PARAMI ÇIKARTIP KLÜBE VERMEK İSTEDİM!

"Ben 2001'de yöneticiyken büyük ekonomik kriz yaşanıyordu. Hayatım boyunca biriktirdiğim bütün parayı Başkan Aziz Yıldırım'a vermeyi teklif ettim. O da daha sonra bunu ağlayarak anlattı. Ben böyle bir Fenerbahçe'liyim. Oğlumun adını Bartu koydum, Can Bartu'dan dolayı. Aziz Yıldırım'ın devrim niteliğinde işler yaptığına tanık oldum. Bu nedenle büyük destek verdim. Eskiden yönetimde grupların egemenliği vardı. O grupların istediği isimler yönetime girebilirdi sadece. Aziz Yıldırım bunu değiştirdi, çoğulculaştırdı. Tesisleşmede İngiliz klüplerinin bie örnek alacağı işler yapıldı. Klüp ile rant ilişkisi içinde olan trübün gruplarıyla organik bağı kesti. Son çıkan sporda şiddet yasasına büyük katkı yaptı. Bu yönleriye çok eleştiri de aldı, hakarete uğradı. Biz o dönem Başkan'ın yanında durduk ve gereken desteği verdik.

O KARANLIK SİMALARIN NE İŞİ VAR BAŞKANIN YANINDA?

Ama ben bir kaç gündür mide krampları geçirerek gelişmeleri izliyorum. Fenerbahçe şanlı ve tarihi bir klüptür. Benim görmek istediğim Aziz Yıldırım bir şike şüphelisi olarak gözaltına alınan biri değildir. Tersine temiz futbol için mücadele veren bu mücadeleye öncülük edecek kişi olarak görmek isterim. Operasyondan yayınlanan görüntülerde Aziz Yıldırım'ın yanında gördüğümüz o karanlık simaların ne işi var orada. Bir taklım karanlık, çantacı insanların ne işi olur Fenerbahçe'nin başkanının yanında.

SAVUNMASINI TEMİZ FUTBOL İÇİN TARİHİ BİR BELGE OLARAK YAPSIN

Dilerim ki aklansın. Ama yapabileceği bazı şeyler var. Savunmasını yaparken, temiz futbol isteyenlerin umutlarını güçlendirecek bir tavır alabilir. Temiz ve adil futbol dünyası umutlarını destekleyecek tarihi bir belge niteliğinde bir savunma yapabilir."

ÇOK OKUNANLAR