KAYBETTİ

Uğur Dündar kaybetti

Başbakan Davutoğlu'nun Suudi Arabistan gezisinden rahatsız olan Uğur Dündar, Hulusi Akar yorumuyla ne yapmak istiyor?

Uğur Dündar kaybetti
Başbakan Ahmet Davutoğlu bir grup heyetle birlikte Suudi Arabistan gezisinde bulundu. 

Davutoğlu'nun bu gezisinden de verdiği fotoğraftan da çok rahatsız olmuş Sözcü yazarı Uğur Dündar. 

Özellikle Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu ile Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Or­ge­ne­ral Hu­lu­si Akar'ın, Kral Sal­man bin Ab­dü­la­ziz'le birlikte yer aldığı fotoğraf karesi belli ki Uğur Dündar'a çok dokunmuş. 

Uğur Dündar Davutoğlu'nu "Osmanlı'yı hançerleyen Araplarla aynı fotoğraf karesine girmekle" suçlarken, Hulusi Akar'ın orada yer almaktan pek memnun olmadığını yüz ifadesinden anlayıvermiş. 

Şöyle diyor Dündar : "Ka­re­ye dik­kat­le ba­kıl­dı­ğın­da tek hu­zur­suz ki­şi­nin; Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Or­ge­ne­ral Akar ol­du­ğu gö­rü­lü­yor. Hu­lu­si Pa­şa di­ğer­le­ri gi­bi gül­mü­yor, tam ter­si­ne, otu­ruş bi­çi­min­den ve yüz ifa­de­sin­den sı­kın­tı­lı ol­du­ğu he­men fark edi­li­yor…" 

Şimdi Sevgili Uğur Dündar, Suudi Arabistan ve Türkiye işbirliğinden rahatsızlığını "ama onlar Osmanlı'yı sırtından vurdu" diyerek aslında hiç de hazzetmediğin Osmanlı'yı bahane ederek dile getirmene mi yanalım?

Yoksa, Genelkurmay Başkanı ile Başbakan arasına "Hulusi Akar huzursuz" diyerek fitne somaya çalışmana mı yanalım? 

Türkiye, bölgedeki güç dengeleri içerisinde elbette ki başka devletler işine geldiği şekilde işbirliği yapacaktır. Bunun ülke politikası için stratejik önemini senin gibi deneyimli bir gazeteciye hatırlatmak bizim işimiz değil elbette.

Fakat, Suudi Arabistan'la işbirliğini o fotoğraf karesi üzerinden, hem de hükümete karşı askeri kullanarak bir fitil yakabilir miyiz umuduyla yapmak sana kaybettirir. 

Bunun için de günün kaybedeni Uğur Dündar oluyor. 
 
ÇOK OKUNANLAR