GÜNDEM

Uğur Civelek Milli Gazete'yi karıştırdı!

Ekonomiye ilişkin yazıları ve ADD çalışmaları ile tanınan Uğur Civelek, Mili Gazete'de yazı yazmaya başladı.

Uğur Civelek Milli Gazete'yi karıştırdı!

GAZETECİLER.COM - Dünya ve daha önce Radikal Gazetesi'ndeki yazıları ile tanınan, ekonomiye ilişkin aykırı yorumları ile bilinen Mehmet Uğur Civelek, Milli Gazete'de yazı yazmaya başladı.

Civelek'in yazıları Milli Gazetede haftada bir kez Cumartesi günleri yayınlanıyor.

Civelek'den okuyuculara Merhaba!

Civelek, 16 Temmuz 2011 Cumartesi günü yayınlanan ilk yazısının sonunda Milli Gazete okuyucularına şöyle seslendi:

Bu ilk yazı ile Millî Gazete okuyucularına "Merhaba" diyor ve bir söz veriyorum; geniş kesimleri daha zor durumlara düşüren sürdürülebilir olmayan eğilimlere, kolay ve haksız kazançlara, kısa vadeli ve spekülatif bakış açısına karşı olacağız. Sizleri orta vadede karşımıza çıkacak tehlikelerden haberdar etmeye çalışacağız. Kendimizi kimseden üstün veya aşağı görmeyeceğiz, kula kulluk etmeyeceğiz. Dokuz köyden kovulma pahasına doğru bildiklerimizi isteyen herkesle paylaşmaya devam edeceğiz.

Civelek okuyucuları rahatsız mı etti?

Civelek, kısa adı ADD olan Atatürkçü Düşünce Derneği ve Tuncay Özkan'ın öncülüğünde kurulan "Biz Kaç Kişiyiz" platformunun çalışmalarında da önemli rol oynamıştı.

Civelek'in Milli Gazete'de yazı yazmaya başlaması, ADD ve Biz Kaç Kişiyiz platfomunda yaptığı çalışmalar nedeniyle, okuyucular arasında tepkilere neden oldu.


Uğur Civelek Kimdir?

1957 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde doğdu. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.

1981-1984 yılları arasında aile şirketinde çalışma hayatına başladı. 1984-1985 yılları arasında bankacılık yaptıktan sonra 1986-1995 yılları arasında küçük ve orta ölçekli şirketlerde yöneticilik yaptı.

Mehmet Uğur Civelek, 1995 yılından beri ekonomi üzerine eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor. 2005-2006 yıllarında Radikal Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Civelek, ardından Dünya Gazetesi'nde ekonomi üzerine yazdı. İngilizce ve Fransızca biliyor.

(ekoayrıntı)

ÇOK OKUNANLAR