GÜNDEM

Uslu, Opçin ve Özsoy için yakalama kararı

FETÖ'nün medyadaki tanınmış isimleri Emre Uslu, Tuncay Opçin ve Osman Özsoy için hakkında, 'darbeye zemin hazırlama' suçundan yakalama kararı çıktı.

Uslu, Opçin ve Özsoy için yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine 15 Temmuz öncesinde darbeye zemin hazırlamak üzere görsel ve sosyal medyada darbeye zemin hazırladıkları, darbe günü ise darbeye karşı konulmamasını telkin ettikleri gerekçesiyle Emre Uslu, Tuncay Opçin ve Osman Özsoy hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'da yeltendiği darbe girişimi öncesinde görsel ve sosyal medya aracılığı ile darbenin gerçekleşeceğini, girişim ardından ise karşı konulmaması gerektiği yönünde telkinlerde bulundukları belirlenen Emre Uslu, Tuncay Opçin ve Osman Özsoy hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

DARBE GECESİ TOPLUMA, 'KARŞI KOYMAYIN' DEDİLER

Darbe soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay, FETÖ ile iltisaklı oldukları bilinen ve birçok suçtan kayıtları bulunan Emre Uslu, Tuncay Opçin ve Osman Özsoy'un darbe öncesi gerek görsel gerekse de sosyal medyada darbeye zemin hazırlayıcı paylaşımlar yaptıkları, darbe gecesi ise toplumun karşı koymamasını telkin ederek hükümetin darbe ile düşürülmesini kanıksatma bu yönde algı oluşturma faaliyetinde bulundukları tespitinde bulundu.

 

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ATTIKLARI TWİTLER

Tespitlere göre; Emre Uslu'nun sosyal medya üzerinden Temmuz ayında darbe yapılacağına ilişkin tweetler attığı, hatta Türkiye'ye dönüşü ile ilgili darbe girişimi sonrasına denk gelen tarih verdiği, Osman Özsoy'un televizyonda darbenin yolda olduğu imasında bulunup "Keşke Albay olsaydım, bütün darbeler Cuma günü oluyor"diye mesaj verdiği, Tuncay Opçin'in ise twıttır hesabından darbe girişiminden hemen önce "Yatakta basacaklar, şafakta asacaklar"şeklinde mesaj yazdığı kaydedildi.

DARBEYE TEŞEBBÜS

Söz konusu şüphelilerin örgütün asker şüphelileri ile iştirak halinde darbe sürecinde etkili oldukları, tüm çağrılara rağmen ifadeye gelmedikleri, yurtdışına kaçtıklarının bilindiği kaydedilerek İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden "Darbeye teşebbüs" suçlaması kapsamında yakalama talebinde bulunuldu. Talebi değerlendiren İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı, 3 firari şüpheli hakkında söz konusu suç kapsamında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

ÇOK OKUNANLAR