GÜNDEM

Ünlü karikatürist Carlos Latuff'un yayıncısına gözaltı!..

Brezilyalı ünlü karikatürist Carlos Latuff'un karikatürlerini kitap olarak basan Mehmet Murat Mıhçıoğlu, "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 1 gün gözaltında kaldı.

Ünlü karikatürist Carlos Latuff'un yayıncısına gözaltı!..

Dünyaca ünlü Brezilyalı karikatürist Carlos Latuff’un Türkiye üzerine çizdiği karikatürleri Türkiye’de bir kitap olarak yayınlayan Rodeo Yayıncılık’ın sahibi Mehmet Murat Mıhçıoğlu, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alındı.

Hürriyet'in haberine göre; Mıhçıoğlu, dün ifade için Kadıköy Emniyet Müdürlüğü’nde davet edilerek, gözaltına alındı. Bir gün gözaltında tutulan Mıhçıoğlu, bugün savcılığa çıkarıldı. İfadesinde, Latuff ile internette tanıştığını, Aralık 2015’te Brezilya’ya gidip kendisiyle sözleşme imzaladığını ve kitabın Mayıs 2016’da yayınlandığını söyledi.

DAVA AÇMA SÜRESİ AŞILDIĞINDAN...

Yapılan incelemede, kitabın Haziran 2016’da basıldığı ve Basın Kanunu’na göre dava açmaya ilişkin altı aylık zamanın aşıldığı fark edildi. Mıhçıoğlu serbest bırakılırken, hakkında takipsizlik kararı verileceği öğrenildi.

Mıhçıoğlu’nun avukatı Özgür Urfa, “Kişinin davet üzerine gittiği Emniyet’te gözaltına alınması hukuka aykırıdır. Kitaptaki karikatürlerin hepsi daha önce basılmış. Zaten hakaret içermiyor. Ayrıca soruşturma süresinin kaçırılıp buna rağmen Mıhçıoğlu’nun gözaltına alınması da bir hukuk skandalıdır” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar