GÜNDEM

Ulaştırma Bakanı Arslan'dan Wikipedia'ya çağrı...

Bakan Ahmet Arslan, erişime engellenen Wikipedia yönetimine seslenip "Doğru bilgileri koyun ve biz de yayınlarınıza izin verelim" dedi.

Ulaştırma Bakanı Arslan'dan Wikipedia'ya çağrı...

Uluslararası dijital ansiklopedi Wikipedia'ya getirilen erişim engeli ile ilgili  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'dan açıklama geldi.

NTV canlı yayınında konuşan Bakan Ahmet Arslan, Türkiye'nin terör örgütü destekçisi olarak gösterilemeyeceğini vurguladı.

Bakan Arslan, "Türkiye'nin özellikle terör örgütleriyle birlikte anılıyor olması, 'Terör örgütlerine destek veriyor' görüntüsünün kendi yayınlarında özellikle taraflı olarak veriliyor olması bizi çok rahatsız ediyor. Bu, Türkiye'ye çok ciddi zarar verdiği gibi Türkiye'nin dışarıdaki algısına da çok zarar veriyor." dedi.

HEM YANLIŞ BİLGİYİ KALDIRMADILAR HEM GÖNDERDİĞİMİZ BİLGİLERİ GİRMEDİLER!

Bakan Arslan konuşmasına şöyle devam etti: "Wikipedia'nın editörleri vardı. Editörler, yanlış bilgileri düzeltiyordu. Önce editörleri engellediler. Dolayısıyla biz doğru bilgileri gönderdik. Hem bizim gönderdiğimiz bilgileri koymadılar hem yanlış bilgileri kaldırmadılar. Böyle olunca mahkeme marifetiyle yasaklama kararı alındı ve yasaklama kararı uygulanıyor. Görüşmeleri devam ettiriyoruz. Tamam, şu an bir mahkeme var; ancak bu hatayı düzeltin, doğru bilgileri koyun ve biz de yayınlarınıza izin verelim."

ÖNCELİKLE MAHKEME KARARLARINI UYGULAYIN!

Wikipedia'ya erişim engelinin kaldırılması için Türkiye'nin beklentilerini sıralayan Arslan şunları söyledi:

"Öncelikli beklentimiz şu; hukuka uygun hareket etmeleri. Mahkeme kararını uygulamalarını kesinlikle istiyoruz ve Türkiye'nin bu karalama kampanyalarının bir parçası olmadığını özellikle yayınlarıyla teyit etmelerini istiyoruz."

TÜRKİYE'DE VERGİ VEREBİLİR HALE GELMELERİNİ İSTİYORUZ

"Daha da önemlisi Türkiye'de bir temsilcilik açmaları ve böylece bizim bir muhatabımızın burada olması ve bu muhatap çerçevesinde burada kuracakları bir şirket marifetiyle de vergi mevzuatımız çerçevesinde elde ettikleri kazançtan Türkiye'de uygun vergiyi vermelerini istiyoruz. Türkiye'de yaptıkları işlemlerden bir gelir elde ediyorlar ve hiçbir şekilde bu, vergilendirilmiyor. Türkiye'de vergi verebilir hale gelmelerini istiyoruz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum