GÜNDEM

Twitter ve Facebook gitti, Facebook geldi, diğerleri gitti!

Dün akşam saatlerinde internet yavaşladı, ardından sosyal medyaya girişte sıkıntı başladı...

Twitter ve Facebook gitti, Facebook geldi, diğerleri gitti!

Facebook, Twitter, YouTube gibi milyonlarca kullanıcının her gün ziyaret ettiği dev sosyal medya servislerine dün akşam saatlerinden bu yana erişim sorunu yaşanıyor.

Facebook'a girmeye çalışan kullanıcılar dün akşam saatlerinden itibaren mesajlarına bakmakta sıkıntı yaşarken, bildirimlerin geç düştüğü ve hatta siteye yer yer hiç erişim sağlanamadığı dikkat çekti. A

ncak sabah saatlerinden itibaren Facebook'a erişim normale dönmeye başladı. Facebook dışında Twitter ve YouTube'ta da durum pek farklı değil; ancak Twitter'a da YouTube'a da erişim hiç sağlanamıyor.

ERİŞİM YASAĞI MI GETİRİLDİ?

Hürriyet'in haberine göre, Facebook, Twitter ve YouTube'a erişim yasağı söz konusu değil; sadece bu sitelere erişmeye sağlayan kullanıcılar fazlasıyla sitenin sayfasının açılmasını bekliyor ve sayfa ya çok geç açılıyor ya da hiç açılmıyor ve hata mesajıyla karşılaşılıyor.

VPN KULLANANLAR GİREBİLİYOR

Facebook, Twitter ve YouTube'a giremeyen kullanıcılar ise her zaman olduğu gibi çeşitli VPN servislerini kullanarak hesaplarına girmeye çalışıyor. Kullanıcılar proxy ayarlarını değiştirerek ya da herhangi bir VPN aracını bilgisayarına veya telefonuna kurarak söz konusu mecralara sorunsuz erişim sağlayabiliyor.

BAZI YERLERDE WATHSAPP'A GİRİLEMİYOR!

Facebook, Twitter ve YouTube tarafından ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmış değil. Bazı kullanıcılar sosyal medyanın yanı sıra Google ve benzeri birçok siteye ulaşamadıklarını bildiriyor. Bazı kullanıcılar ise Whatsapp'a da erişim sağlanamıyor.

Erişim sorunun dün gece IŞİD'in iki Türk askeri ile ilgili yayınladığı videonun ardından gelmesi dikkat çekti...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar