GÜNDEM

Twitter 'dershanemolmasaydı'yı konuşuyor!

Twitter, hükümetin kısa süre önce gündeme getirdiği 'dershaner kalkacak' konusu ile çalkalanıyor.

Twitter 'dershanemolmasaydı'yı konuşuyor!
GAZETECİLER.COM-Hükümetin gündeminde olan dershanelerin kapatılması ile ilgili tartışmalar son sürat devam ediyor. Bu tartışmlar eşliğinde hem hükümet kanadından hem de dershane sahiplerinden çeşitli açıklamalar geliyordu.

TWİTTER'DE GÜNDEM DERSANEM OLMASAYDI

Bu tartışma sonunda sosyal medyaya da yansıdı. Twitter'da #dershanemolmasaydı etiketi ile başlayan hareket bir anda Twiiter'ı salladı.

Özellikle Twitter'a bir anda yeni kullanıcı gelip ilk tweetlerini #dershanemolmasaydı etiketi altında yazmaya başladılar. Bunun yanı sıra bu etikete destek veren gazeteci, şair, siyasetçilerin de eklenmesiyle Twitter'da gündem #dershanemolmasaydı oldu.

Bu yasa tasarısının konuşulmaya başlandığı andan itibaren karşı çıktığını dile getiren Gülen Cemaati Twitter'da ki bu harekete büyük destek gösterdi.

Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı başta olmak üzere bir çok destekçi #dershanemolmasaydı etiketine destek verdi.

İŞTE O TWEET'LERİN BAZILARI

Asım Yıldırım ‏@asim_yildirim
Dershanelerin "bir an önce kapatılması"nı isteyenler önce sınavları kaldırsın ki biz #dershanemolmasaydı demeyelim.

#dershanemolmasaydı Eğitimde fırsat eşitliği olmazdı; çünkü zengin, çocuğunu zaten Ozel okula gönderiyor dershane aradaki farkı kapatıyor

Ekrem Dumanlı ‏@Dumanlie
#dershanemolmasaydı Dersaneler okulların alternatifi de rakibi de DEGİL; tamamlayicisidir...

ZUHAL TOPAL ‏@zuhaltopall
#dershanemolmasaydı birçok öğrenci istediği bölüme giremezdi

ÇOK OKUNANLAR