GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

TVNET

...

TVNET
IŞİD'in Musul'da rehin aldığı TIR şoförlerinden biri olan Halil Ada, TVNET kanalının canlı yayınına bağlanarak durumları hakkında bilgi verdi.

Durumlarının ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen Ada, "Bizi rehin alındıktan sonra başka bir yere götürdüler. 4 gündür ellerinde tutuluyoruz. Bugün ailelerimizle görüştük, sağlık durumumuz iyi bizi merak etmesinler" dedi.

‘KAPALI YERDEYİZ DIŞARIYI GÖREMİYORUZ’

Kendisinin Şanlıurfalı olduğunu belirten Ada, diğer şoförler ve tutuldukları yer hakkında şu bilgileri verdi: "Şanlıurfa'da yaşıyorum ben. Diğer kaçırılan şoförler Adana, Kahramanmaraş, Mardin'den. Şu an tutulduğumuz alan kapalı bir alan, dışarıyı görmüyoruz. Musul'a bağlı Gayera kentinin havaalanı burası."

‘SADECE BEYAZ EKMEK VE SU

4 gündür nasıl yaşadıklarını anlatan Halil Ada, 'Bize beyaz ekmek ve su getiriyorlar. Bizi sorguya almadılar. Bizimle kimse konuşmadı. Şirketle mi devletle mi bağlantıya geçtiler bilmiyoruz. Onlardan gizli telefonla konuşuyoruz, geldiklerinde saklıyoruz.' dedi.

‘İNŞALLAH SİZİ BIRAKACAĞIZ’

IŞİD'in kendilerine "inşallah sizi bırakacağız" dediğini de aktaran kaçırılan şoförlerden Ada, tutuldukları alanda kendilerini 2 ya da 3 IŞİD militanının beklediğini de söyledi.

TVNET, herkesin soluğunu tutup olacakları beklediği bu gerilim dolu günlerde habercilik başarısına imza atarak, rehin alınan şoförlerden birine yaşadıklarını anlattırdığı için günün televizyoncusu oldu.

ÇOK OKUNANLAR