REKLAM

TV içeriğine reklam yerleştirmek doğru mu?

Bu yıl İngiltere'de TV programlarının içeriğine reklam koymak serbest hale getirildi.

TV içeriğine reklam yerleştirmek doğru mu?
Bu yıl İngiltere'de TV programlarının içeriğine reklam koymak serbest hale getirildi. Türkiye'de de serbest olan uygulamayla firmalar arabaları, cep telefonları, bilgisayarları mesela dizi karakterlerine kullandırarak dizi içerisinde reklam yapabiliyorlar.

İngiltere'de reklam yönetmenliğinin gevşemesiyle ilk olarak "This Morning" (Bu sabah) programındaki sunucular bir çay markasının tanıtımını o çayı içerek ve bir birlerine çay ikram ederek yaptılar. Show, Dolce Gusto kahve makinesinin reklamı için Nescafe ile 3 aylık 100 bin poundluk bir anlaşma da imzaladı. 

İngiltere'de reklam düzenlemesindeki bu değişiklik pek çok izleyicide memnuniyetsizlik yaratttı. A.B.D'deki gibi markaların TV'yi işgal etmesini istemediklerini bildiren insanların bu uygulamayı kullanan programları izlemeye devam edip etmeyeceklerini zaman gösterecek.

TV yapımcılarının içeriğe yerleştirilmiş reklamlara ilgisini ortaya koyan Pact (the Producers Alliance for Cinema and Television) görevlisi Debbie Manners, bu yöntemin marka için işe yaradığına dair kanıtlarımız var, diyor. Manners, ürünlerin programlara yerleştirilmesinde dikkatli davranılacağını da vurguluyor.

MediaCat Online

ÇOK OKUNANLAR