GÜNDEM

"Tutuklu gazetecilerden sadece ikisinin sarı basın kartı var"

İngiliz BBC'ye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tutuklu gazetecilerden sadece ikisinin sarı basın kartı olduğunu belirterek, "Lütfen dünyayı bu yalanlarla kandırmayalım" dedi.

"Tutuklu gazetecilerden sadece ikisinin sarı basın kartı var"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuştu.

HARDtalk programında Zenab Badawi'nin soruları yanıtlayan Erdoğan, tutuklu gazetecilere ilişkin soru da soruldu.

Tutuklu olan 150 basın mensubunun sadece ikisinin sarı basın kartı olduğunu belirten Cuhurbaşkanı Erdoğan, "Lütfen dünyayı bu yalanlarla kandırmayalım" dedi. 

Badawi’nin Türkiye’de gazetecilik ve gazetecilerin durumuyla ilgili uzun uzun konuşması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz şu anda benden daha çok konuşuyorsunuz, yani benden daha çok özgürlüğünüz var. Şu anda bana özgürlük hakkını vermiyorsunuz. Benimle mülakat yapıyorsunuz, fakat bana konuşma fırsatı vermiyorsunuz” diye konuştu.

KİMSE GAZETECİLİKTEN DOLAYI HAPİSTE DEĞİL

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Burada kimse gazetecilikten dolayı hapiste değil. Bunu kabul etmek zorundayız. Muhalif gazeteciler benim hakkımda birçok aşağılayıcı makale yazıyor. Hatta geçenlerde yürüyüşte de yaptılar. O aşağılayıcı makaleler orada duruyor.”

ONLAR GAZETECİ DEĞİL

Cezaevinde bulunan bu insanların gazeteci olmadığını öne süren Erdoğan, “Bazıları terör örgütleriyle işbirliği yaptı, bazıları ateşli silah bulundurmaktan hapse atıldı, bazıları ATM’leri tahrip ettiği ve soyduğu için hapse atıldı” dedi.

TUTUKLU GAZETECİ SAYISI 170 DEĞİL... BUNLAR YALAN..

Erdoğan sözlerine şu cümleleri de ekledi. “Gazetecilik kartları var, bunlar resmi kart değil. O kartlarla gazeteci olduklarını iddia ediyorlar. Rakam sizin söylediğiniz gibi 170 değil. Bunlar yalan. Bunu tekrar tekrar söyledik. Şu anda gerçek manada gazeteci sıfatıyla içeride sadece iki kişi var. Bunun dışında bu mesele hakkında söylenen her şey yalandır. Lütfen bu yalanlarla dünyayı kandırmayalım.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar