GÜNDEM

Tutuklu gazeteci cezaevinde evlendi

Gazeteci Tunca Öğreten, Silivri Cezaevi’nde kendi gibi gazeteci olan nişanlısı Minez Bayülgen ile evlendi.

Tutuklu gazeteci cezaevinde evlendi

Tunca Öğreten’in de aralarında bulunduğu 6 gazeteci 25 Aralık’ta Sabah gazetesinin RedHack ile ilişkilendirdiği soruşturma kapsamında 24 gün gözaltında tutulmuştu. Bu sürecin ardından Öğreten, Mahir Kanaat ve Ömer Çelik, Redhack ile ilgili bir gerekçe yerine DHKP-C, PKK/KCK ve FETÖ/PDY üyeliği iddialarıyla tutuklanmıştı.

Tutuklanan gazeteciler gözaltı süresiyle birlikte 68 gündür yakınlarından ayrı. Tunca Öğreten ile nişanlısı Minez Bayülgen yalnızca ilk derece akrabaların görüşüne izin verildiği için birbirlerini göremiyorlardı. Öğreten geçen günlerde yolladığı mektupta “Esarette ve hürriyette, otokraside ve demokraside eşim olmayı kabul eder misin? Benimle evlenir misin Minez Bayülgen?” sözleriyle evlenme teklifinde bulunmuştu.

Damadın ayağına gardiyan bastı

Minez Bayülgen’in bu teklifi kabul etmesi üzerine harekete geçildi ve sonunda önceki gün Silivri Cezaevi’nde alışık olmadık bir törenle dünya evine girdiler. Nikâh töreni ile bağdaşmayan gardiyan, avukat ve dikenli tellerin gölgesinde “Evet”ler kayda geçti. Minez, alışılagelmişin aksine nikâhta Tunca’nın ayağına basamadı. Çünkü 68 gündür onları ayıran Silivri’nin devasa duvarlarının üstüne nikâh masasında aralarında bir masa daha duruyordu. Tunca’nın ayağına Minez’i temsilen gardiyan bastı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar