GÜNDEM

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbarosoğlu'na ret!

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun yargılandığı davada, savcının ikinci kez tahliye istemesine rağmen mahkeme, tutukluluğun devamı yönünde karar verdi.

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbarosoğlu'na ret!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya tutuklu yargılanan Barbaros Muratoğlu ile avukatları Köksal Bayraktar, Şehnaz Yüzer ve Ahmet Çörtoğlu katıldı.

Duruşmada, İzmir’deki FETÖ soruşturmasında tutuklanan, ‘Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak isteyen ve savcıya verdiği ifadesi iddianamenin delilleri arasına giren avukat Ramazan Aykış tanık olarak dinlendi.

İzmir 1 No’lu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS aracılığı ile ifadesi alınan Aykış, şunları söyledi: “Savcılıktaki beyanımda benim geriye dönük olarak 4 - 5 yıllık zaman içerisinde gözlemlerime dayanarak verdiğim ifadeler kesinmiş gibi beyanlarıma geçirilmiştir. Bunu basından anladım. 4-5 yıllık süre içerisinde gördüklerim bir gözlemlemedir.”


‘BİZZAT DUYMADIM’

Muratoğlu’nun avukatlarının soruları üzerine Aykış, “Savcılık ifademde adı geçen Cemalettin Karataş ve Mehmet Yusuf Burak’ın cemaat içerisinde ve yargıda etkili olması nedeniyle Muratoğlu’nun vekalet verdiğini kendisinden bizzat duymadım. Ancak bu şekilde konuşmalardan izlenim edindim” dedi.

‘TANIK TEYİT ETTİ’

Muratoğlu ise “Yalnızca idari para cezaları ve idari cezalarımız var, bunlara ilişkin hukuk bürosu aradığımızı söyledim. Bunun haricinde bir şey söylemedim. Aleyhe olan beyanları kabul etmiyorum. Tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

Muratoğlu’nun avukatlarından Ahmet Çörtoğlu, “Tanığın ifadesi ortadadır. Kendisinin gözlem ve yorumlarına dayandığını belirtmiştir. Tutukluluktan beklenen amacın ötesinde bir süre geçmiştir. Tahliye talep ediyoruz” derken, Prof. Dr. Köksal Bayraktar ise şunları söyledi: “Tanık lehimize bir beyanda bulunmuştur. Müvekkilim 139 gündür tutukludur. Tutukluluğun makul süreyi geçmeyeceği Anayasamızda da belirtilmiştir. Tutukluluğun makul süresi geçmiştir. ByLock olan kişi ile konuşmasında bunu bilmesi mümkün değildir. Bank Asya’da hesabı yoktur. Uzun süren bu eziyetin sona erdirilerek bihakkın tahliyesini talep ediyoruz.” Muratoğlu’nun avukatlarından Şehnaz Yüzer de “Tanık bizim önceki beyanlarımızı teyit etmiştir. Dosyadaki tüm deliller toplanmıştır. Bir insanın hiçbir somut ve yasal dayanak olmadan 5 aya kadar süren tutukluluk hali mağduriyete sebebiyet vermektedir. Tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

DOSYA SAVCIDA

Suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, delillerin toplanmış olması dikkate alınarak Muratoğlu’nun tahliyesine karar verilmesini isteyen duruşma savcısı davaya ilişkin görüşünü hazırlamak için dava dosyasının kendisine verilmesini talep etti. Mahkeme ise Muratoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek davaya ilişkin görüşünü hazırlaması için dosyanın savcısıya gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar