POLEMİK

Türkiye'de herşey olursun ama rezil olmazsın!

Ahmet Hakan da TV8'de yayınlanan Jess Molho, Funda Özkalyoncuoğlu ve Sena Keçeli'nin sunduğu 'Aramızda Kalmasın' programında yaşanan Kürk Mantolu Madonna skandalına kayıtsız kalamadı.

Türkiye'de herşey olursun ama rezil olmazsın!

TV8'de yayınlanan Jess Molho, Funda Özkalyoncuoğlu ve Sena Keçeli'nin sunduğu 'Aramızda Kalmasın' programında bir skandala imza atılmıştı.

Funda Özkalyoncu, Sabahaddin Ali'nin son dönemde popüler olan kitabı Kürk Mantolu Madonna kitabında pop yıldızı Madonna'nın hayatının anlatıldığını sanmış ve kitabı okuduğunu belirtip yorumlar yapmıştı...

Bu skandalın ardından "Cehaletim bir işe yaradı" deyip özür dileyen Funda Özkalyoncu'ya Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da kayıtsız kalamadı. 

Ahmet Hakan "Herşey olursun bir tek rezil olmazsın" başlıklı yazısında Özkalyoncu'yu yerin dibine sokup çıkardı. İşte o yazı:

HER ŞEY OLURSUN BİR TEK REZİL OLMAZSIN

Televizyona çıkmışsın. Bilgiç bilgiç konuşmuşsun. Türk edebiyatının en meşhur romanından habersiz olduğun ortaya çıkmış. Korkunç cehaletin tescillenmiş. Üstelik cehaletini gizlemek için yalan söylediğin de belli olmuş.

Bu durumda...

Mahcup olman, sokaklara çıkamaz hale gelmen, “rezil olduk rezil” diye kendini saklaman, çok içtenlikli bir utanç yaşaman gerekmez mi?

Peki ne yapıyor “bizimki”?

UTANÇ DUYMUYOR, MAĞDURA YATIYOR!

“Beni linç ediyorlar” diye mağduru oynuyor, “Ben o kitabı 40 yıl önce okumuştum” diyerek zekâmızla alay ediyor, “Hırsızlık mı yaptım, cinayet mi işledim” diye üste çıkmaya çalışıyor, “Musul’u bıraktılar, beni konuşuyorlar” diyerek sıyrılmaya çalışıyor.

Ne deniyordu bu tür durumlarda?

“Türkiye’de her şey olabilirsin ama rezil olamazsın.” 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar