GÜNDEM

Türk Telekom'da üst düzey iki atama

Mehmet Candan Toros, Türk Telekom International Grubu İcra Kurulu Başkanı olurken, Yusuf Kıraç ise Türk Telekom International Grubu Genel Müdürü olarak görev yapacak.

Türk Telekom'da üst düzey iki atama

Türk Telekom’un toptan veri ve kapasite servis sağlayıcısı Türk Telekom International’ın yönetiminde iki üst düzey atama yapıldı. Gerçekleştirilen atamalar kapsamında Mehmet Candan Toros, Türk Telekom International Grubu İcra Kurulu Başkanı olurken, Yusuf Kıraç ise Türk Telekom International Grubu Genel Müdürü olarak görev yapacak.

Sektörde 28 yıllık tecrübeye sahip olan ve 2003 yılından bu yana Türk Telekom’da, Satış, Pazarlama, Toptan Satış alanlarında Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Candan Toros, Türk Telekom International Grubu İcra Kurulu Başkanı olarak atandı. Türk Telekom Teknoloji Grubu bünyesinde 2014 yılından bu yana Çekirdek ve Taşıyıcı Şebeke Direktörü olarak görev yapan Yusuf Kıraç ise Türk Telekom International Grubu Genel Müdürü oldu.

Mehmet C.Toros, Türk Telekom International Grubu İcra Kurulu Başkanı oldu.

MEHMET CANDAN TOROS KİMDİR?

1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesinden mezun olan Mehmet Candan Toros, 2012 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Master Programını tamamladı. Telekomünikasyon sektöründe 28 yıllık profesyonel deneyime sahip olan Toros 2003 – 2007 yılları arasında Türk Telekom'da Pazarlama ve Teknoloji, 2007-2012 yılları arasında ise Uluslararası ve Toptan Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı/Başkan olarak ülke genelinde ADSL ve geniş bant altyapısının kurulması, yaygınlaştırılması ve satışı fonksiyonlarını yönetti. 2010–2015 yılları arasında, Türk Telekom International Yönetim Kurulu Üyesi olan Toros, aynı zamanda Türk Telekom'da Sektörel İlişkiler ve Proje Koordinasyonundan sorumlu olarak görev yaptı. Son olarak Türk Telekom International Grup CEO’luğu görevine vekâlet eden Toros, Aralık 2016 tarihinden itibaren ise Türk Telekom International Grubu İcra Kurulu Başkanı olarak atandı.

 

Yusuf Kıraç Türk Telekom International Grubu Genel Müdürü oldu.

YUSUF KIRAÇ KİMDİR?

Hacettepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olan Yusuf Kıraç, Siemens ve Nokia Siemens şirketlerinde 12 yıl boyunca üstlendiği görevlerin ardından 2008 yılında NGN Grup Müdürü olarak Türk Telekom’a katıldı. 2010 yılında Network Direktörlüğü görevini üstlenen Kıraç, 2014 yılından bu yana Türk Telekom Teknoloji Grubu’nda, Çekirdek ve Taşıyıcı Şebeke Direktörü olarak görev yapıyordu. Kıraç, başta ETNO (Avrupa Telekomünikasyon Şebeke Operatörleri Birliği) olmak üzere telekomünikasyon alanında standartları belirleyen birçok uluslararası teknoloji konsorsiyumunun yönetiminde de yer aldı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar