GÜNDEM

Türk Telekom International’dan dev ev sahipliği

Türk Telekom International’ın tek Türk şirketi olarak yer aldığı SEA-ME-WE 5 projesinin lansmanı İstanbul’da gerçekleşecek

Türk Telekom International’dan dev ev sahipliği

Türk Telekom International, 17 ülkeyi bağlayan denizaltı veri hattı projesinin lansmanına ev sahipliği yapıyor 

Türk Telekom International’ın tek Türk şirketi olarak yer aldığı dünyanın en önemli ve yüksek kapasiteli denizaltı veri hatlarından olan uluslararası denizaltı fiber kablolama sistemi SEA-ME-WE 5 başarıyla tamamlandı. Türk Telekom International’ın Marmaris’te inşa ettiği istasyonun da dahil olduğu bu dev proje ile Asya’dan Avrupa’ya 20 bin kilometreden uzun bir mesafede 17 ülke yüksek kapasiteli fiber hat ile birbirine bağlandı. Türk Telekom International, böylece Türkiye’nin bir telekomünikasyon köprüsü olması yolunda önemli bir adıma daha imza atmış oldu.

Türk Telekom International ayrıca projenin tamamlanmasının ardından yapılan değerlendirme sonucunda lansmana İstanbul’da ev sahipliği yapma hakkı kazandı. Türk Telekom International’ın bu başarısı, Türkiye’yi dünya telekomünikasyon sektörünün ilgi odağı haline getirecek.

Türk Telekom iştiraklerinden Türk Telekom International’ın ilk ve tek Türk şirketi olarak dahil olduğu SEA-ME-WE 5 projesi tamamlandı. Türk Telekom International, SEA-ME-WE 5 projesi ile Türkiye’nin kıtalararası bir telekomünikasyon köprüsü olma konumunu güçlendirme stratejisi doğrultusunda dünya çapında önemli bir adımı daha başarıyla tamamlamış oldu.

Türk Telekom’un uluslararası toptan ses, veri ve altyapı satış ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu şirketi olan Türk Telekom International, Mart 2014’te başlayan projeye Marmaris’in de bir istasyon olarak eklenmesini sağladı. Türk Telekom International, önemli katkılar sağladığı bu proje ile Türkiye’nin bölgede bir telekomünikasyon köprüsü olarak konumunu daha da güçlendirmiş oldu.

SEKTÖRÜN NABZI İSTANBUL'DA ATACAK

Fransa’dan Singapur’a uzanan ve 17 ülkeyi birbirine bağlayan SEA-ME-WE-5’in tamamlanması vesilesiyle 21 Şubat’ta Türk Telekom ve Turk Telekom International ev sahipliğinde İstanbul’da projenin lansmanı gerçekleşecek. Törene, projeye dahil olan 19 şirketten üst düzey yöneticilerle 17 ülkeden bürokratların ve telekomünikasyon sektöründen önemli isimlerin katılımı bekleniyor. 

SEA-ME-WE 5, Avrupa-Asya hattında kurulan ilk fiber denizaltı bağlantısı olmasının yanı sıra en kaliteli ses ve veri trafiğinde en az gecikme oranı ile de oldukça üst düzey bir teknolojiye sahip. Projeyle, Türkiye’nin dünya ile dijital iletişimini güçlendiren ve hızla artan veri ihtiyacını 24Tbps başlangıç kapasitesi ile en yüksek seviyede karşılayabilen bir altyapı inşa edilmiş oldu. 

TÜRK TELEKOM GRUBU

175 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Türk Telekom, Türkiye’nin ilk entegre telekomünikasyon şirketidir. Müşterilerin hızla değişen iletişim ve teknoloji ihtiyaçlarına en güçlü ve en doğru şekilde cevap verebilmek amacıyla 2015 yılında Türk Telekomünikasyon A.Ş., Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ve TTNET A.Ş. tüzel kişiliklerini mevcut şekliyle muhafaza ederek ve tabi oldukları mevzuat ve regülasyonlara tamamen uyarak, “müşteri odaklı” ve entegre bir yapıya geçmiştir. Türk Telekom, Ocak 2016 itibarıyla mobil, sabit ses ve genişbant ile TV ürün ve hizmetlerini ‘Türk Telekom’ tek marka çatısı altında bir araya getirmiştir.

Türk Telekom Grubu Şirketleri, “Türkiye’nin Çoklu Oyuncusu” olarak mobil, sabit ses ve genişbant ile TV hizmetlerini sunmaktadır. Türk Telekom Grubu Şirketleri bireysel ve kurumsal hizmetler alanında geniş hizmet ağına ve zengin ürün çeşitliliğine sahiptir. 30 Eylül 2016 itibarıyla 12,9 milyon sabit erişim hattı, 8,4 milyon genişbant ve 18,4 milyon mobil aboneye hizmet vermektedir. Türk Telekom Grubu Şirketleri Türkiye’yi yeni teknolojilerle buluşturma ve bilgi toplumuna dönüşüm sürecini hızlandırma vizyonuyla, 81 ilde 32.769 çalışanıyla hizmet vermektedir.

 Türk Telekomünikasyon A.Ş., PSTN ve toptan genişbant hizmetlerini sunmakta olup, mobil operatör Avea İletişim Hizmetleri A.Ş., perakende internet hizmeti , IPTV, Uydu TV, Web TV, Mobile TV, Smart TV Hizmetleri sağlayıcısı TTNET A.Ş., Televizyon yayıncılığı ile isteğe bağlı yayıncılık (VOD) hizmetleri sağlayıcısı  Net Ekran Şirketleri, yakınsama teknolojileri şirketi Argela Yazılım ve Bilişim Teknolojileri A.Ş., BT çözüm sağlayıcısı Innova Bilişim Çözümleri A.Ş., çevrimiçi eğitim yazılımları şirketi Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş., çağrı merkezi şirketi AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş., toptan veri ve kapasite servis sağlayıcısı Türk Telekom International ve iştiraklerinin yüzde 100'üne sahiptir. 

TÜRK TELEKOM İNTERNATİONAL

%100'ü Türk Telekom’a ait olan Türk Telekom International, şirketin uluslararası veri ve toptan ses hizmetleri sunan birimidir. Türk Telekom International, Orta ve Doğu Avrupa, Türkiye, Orta Doğu ve Kafkaslar bölgelerini de içine alan 20 ülkede yerleşik operatörlere, alternatif taşıyıcılara, mobil operatörlere, kablo TV şirketlerine, internet servis sağlayıcılara ve kurumsal müşterilere tam kapsamlı internet veri hizmetleri, tek elden müşteri yönetimi, tümleşik ağ operasyonları, altyapı ve toptan ses hizmetleri sunmaktadır. Güvenilir ve itibarlı yaklaşımı ile Türk Telekom International, tecrübeli yönetim ekibiyle birlikte müşterilerine garantili hizmet seviyesi sözleşmeleri, yerel uzmanlar, tahsisli kadrolar, uçtan uca merkezi ağ yönetimi, müşteriye özel, ölçeklendirilebilir ve düşük maliyetli teknik çözümler ve tam kapsamlı hizmet yelpazesi ile üstün kalitede telekomünikasyon çözümlerini sunmaktadır. 40,000 km’yi aşan fiber optik ağ ve dünya çapında 150’den fazla ara bağlantıyla TTI küresel telekomünikasyon sektörünün en önemli oyuncularından biridir

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar