GÜNDEM

Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat tahliye edildi

Tutuklu gazeteciler Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat adli kontrol şartıyla tahliye edildi..

Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat tahliye edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın RedHack tarafından ele geçirilen kişisel e-posta hesabındaki bilgileri haberleştirdikleri gerekçesiyle 323 gündür tutuklu bulunan gazeteciler Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Mahkeme adli kontrol şartıyla Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat'ın tahliyesine karar verdi.
 

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu gazeteciler Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat duruşmaya Silivri Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz yargılanan gazeteciler Ömer Çelik, Derya Okatan, Eray Sargın ve Metin Yoksu duruşma salonunda yer aldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş ve ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş da seyirci olarak salonda idi. Mahkeme başkanı Mustafa Çakar, dosyanın bilirkişiden dönmediğini söyledi. Berat Albayrak'ın avukatı Hatice Özay da şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Ardından duruşma savcısının görüşü soruldu. Savcı, suçun niteliği, işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin varlığı olduğunu iddia ederek, suçun önemi ve ağırlığı gibi klişe mütalaa ile tutukluluğun devamına karar verilmesini talep etti. 

Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat'a tahliye

Mahkeme Tunca Öğreten ve  Mahir Kannat hakkında Aali kontrol şartıyla tahliye kararı verdi. Duruşma 3 Nisan 2018 saat 11.00'e ertelendi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar