GÜNDEM

TRT'nin ana haber spikeri değişti

TRT 1'nin ana haber bültenini sunan Anda Özmen TRT'den ayrılıyor yerine ise genç bir isim geliyor

TRT'nin ana haber spikeri değişti
GAZETECİLER.COM - Yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana başkent Ankara’dan milyonlarca kişiye seslenen TRT 1 Ana Haber Bülteni’nin sunucusu da yenilendi. Kısa süre içinde anne olması beklenen Anda Özmen, nöbeti genç ve başarılı meslektaşı Seval Çöpür’e devretti.

Seval Çöpür Kimdir?

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Ana Haber Bülteni’ni 12 Aralık Pazartesi gününden itibaren sunmaya başlayan Seval Çöpür,  kurumdaki genç jenerasyonun temsilcilerinden. Aslen Kimya Mühendisi olan ve bir süre TÜBİTAK Proje Bölümü’nde çalışan Çöpür, kurum kadrolarına 2010 yılında dahil oldu. Yaklaşık bir yıl süren bir spikerlik eğitiminin ardından  TRT Spor Kanalı'nda çalışmaya başlayan Çöpür, Anda Özmen'in izne ayrılmasıyla Ana Haber Spikeri olarak görevlendirildi. Aynı zamanda yüksek lisans yapan genç sunucu iyi derecede İngilizce biliyor.

TRT gençleşiyor...

Çöpür'ün başarılı olacağına ve TRT seyircileri tarafından beğeniyle takip edileceğine inandıklarını ifade eden TRT Haber Dairesi yöneticileri, genç bir spikere şans verilmesini Kurum'daki değişimin ve gençleştirme hareketinin bir yansıması olarak görüyorlar.

[photos]


ÇOK OKUNANLAR