REKLAM

TRT'den CHP reklamına sansür

Hangi televizyon kanalı CHP'nin seçim kampanyasını yayınlamama kararı aldı?

TRT'den CHP reklamına sansür
TRT, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 7 Haziran genel seçimleri kapsamında yürüttüğü seçim kampanyasında kullandığı reklam filmini yayınlamama kararı aldı.

Uygulanan sansürün nedenini resmi yazıyla bildiren TRT yetkilileri gerekçe olarak söz konusu reklam filminde iktidar partisinin eleştirilmesini gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi, 7 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimler için kolları sıvadı. Seçim kampanyası kampasımda çekilen ''Milletçe Alkışlıyoruz'' adlı reklam filmi televizyon kanallarında yayınlanmaya başlamıştı.

Zaman'dan Emrah Genç'in haberine göre CHP'nin reklam filmine devlet televizyonu TRT'den veto geldi.

Ana muhalefet partisinin reklam filmini yayınlamama kararı alan kanal yetkililerin öne sürdükleri gerekçi ise iktidar partisinin eleştirlmesi.

''GELİN OY VERİN GİTSİNLER'' ANONSU İKTİDARI HEDEF ALIYOR

Kendilerine iletilen yazılı açıklamayı sosyal paylaşım sitesi twitter'dan paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ''TRT, CHP'nin alkışlı reklam filmini yayımlamayacağını resmi yazıyla bildirdi. Gerekçesi siyasi mizah örneği: CHP filmi iktidarı eleştiriyor. Demokraside muhalefet iktidar partisini hedef almadan nasıl siyaset yapacak? Önerilere açığım.'' diyerek karara tepki gösterdi.

Yazılı açıklama'da sansürün gerekçesi olarak ''Milletçe Alkışlıyoruz'' anonsu ve buna bağlı görüntülerde sorun olmamakla birlikte; ''Bu alkış; Hakka hukuka ve ekonomiye; özgürlüğe, barışa ve adalete; laikliğe, demokrasiye ve Cumhuriyete zulmeden malum zihniyeti protesto alkışıdır.. Türkiye'yi yaşanmaz bir ülke haline getirenlere meydan okumadır....'' anonsları, ''GELİN OY VERİN GİTSİNLER-CHP'' anons ve ekran yazıları ile somut biçimde, doğrudan iktidar hedef alınmaktadır. İktidar olan siyasi parti de aynı seçimlerde yarışmaktadır.'' ifadelerinin yer alması TRT'nin devlet kanalı mı yoksa iktidarın yayın organı mı olduğu sorusunu tekrar gündeme getirdi.

İŞTE TRT'NİN O YAZILI AÇIKLAMASI

Deneme

ÇOK OKUNANLAR