GÜNDEM

TRT yönetmeni kurtarıldı!

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Delmece Yaylası'nda mahsur kalan doğa fotoğrafçısı ve TRT Haber yönetmeni kurtarıldı.

TRT yönetmeni kurtarıldı!

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Delmece Yaylası'nda mahsur kalan doğa fotoğrafçısı Hasan Filinte ve TRT Haber yönetmenlerinden Ahmet Melih Oflaz, Yalova Afet Koordinasyon ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yalova'nın doğal güzellikleri ile ünlü Delmece Yaylası'nı gezmek isteyen doğa fotoğrafçısı Hasan Filinte ve TRT Haber yönetmenlerinden Ahmet Melih Oflaz yürüyerek yaylaya çıktı.

Bir yakınlarının bölgede bulunan tahta kulübesinde geceyi geçirmeyi planlayan ikili, bastıran kar yağışı ve tipiye rağmen kulübeye ulaştı. Ancak kar ve tipi etkisini arttırınca paniğe kapılan Filinte ve Oflaz, yürüyerek aşağıya inmek istedi.

Soğuk havanın etkisi ile donma tehlikesi yaşayan Filinte ve Oflaz, 112'yi arayarak yardım istedi. İstanbul'da acil kurtarma istasyonuna ulaşan yardım çağrısı üzerine durum Yalova'ya bildirildi. Bunun üzerine Yalova jandarması, sağlık ekipleri ve Yalova Afet Koordinasyon ekipleri, belirtilen yere giderek donmak üzere olan şahısları kurtardı.

Yalova Devlet Hastanesi'ne getirilen şahıslardan Hasan Filinte'nin ayaklarının donmak üzere olduğu ve ödem oluştuğu tespit edilerek, tedavi altına alındı.

ÇOK OKUNANLAR