TV HABER

TRT World'den yeni program...

TRT World’ün, her Cuma 20:30’da yayınlanacak ‘Strait Talk’ adlı programı geçtiğimiz hafta ilk bölümüyle izleyiciyle buluştu.

TRT World'den yeni program...

Türkiye’nin ilk İngilizce yayın yapan uluslararası haber platformu TRT World’ün, her Cuma 20:30’da yayınlanacak ‘Strait Talk’ adlı programı geçtiğimiz hafta ilk bölümüyle izleyiciyle buluştu.

Türkiye’nin jeopolotik duruşunu yansıtan ve aynı zamanda ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehditleri, içinden geçtiği süreci her hafta derinlikli bir biçimde uluslararası izleyiciye sunacak olan Strait Talk, Türkiye’yi ve potansiyelini anlamak isteyen global izleyici için de bir rehber program niteliğinde olacak.

İstanbul’un ikonlaşmış köprüsü ve nefes kesen Boğaz manzarasını arkasına alan stüdyoda çekilen ‘Strait Talk’, aynı anda hem Asya hem de Avrupa’yı kucaklayarak günümüz dünyasını ve güncel meseleleri anlamaya yönelik benzersiz bir yaklaşımla ekranlara geliyor.


Küresel çatışma ekseninde uyuşmazlıkların çözümünü konu alan programda, Ali Mustafa aldıkları kararlarla dünyayı şekillendiren uzman ve akademisyen konuklarını zor sorularla köşeye sıkıştırıyor.

Ali Mustafa programla ilgili “Bir yanda Avrupa Birliği’ndeki gelişmelerin konuşulduğu diğer yanda Suriye ve Irak’ta yaşanan savaşların tartışıldığı karmaşası bol bir bölgede Strait Talk, masaya yatırdığı konulardan doğrudan etkilenen ya da yakın gelecekte etkilenme ihtimali olanlara yol gösterme ve bağlam kazandırmaya gayret ediyor” dedi.

Strait Talk’un editörü James Kim ise programın; “Dünya çapında yaşanan olaylarla ilgili uluslararası kamuoyunda sesi duyulmayanları göz önünde bulundurarak, alternatif bakış açıları getirme fırsatı sunduğunu” dile getirdi.

TRT World’ün 15 Temmuz darbe girişimine yönelik özel yayın programı çerçevesinde, 14 Temmuz Cuma günü Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’i konuk eden Strait Talk, ilk bölümünde başarısız darbe girişimi karşısında hükümetin takındığı tavizsiz tutumu ve tartışılan bazı politikaları cesurca masaya yatırdı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar