MEDYA KÖŞESİ

TRT World’deki spikerlerin maaşı olay oldu

TRT World’deki spikerlerin maaşları üzerinden bir tartışma başladığına dikkat çeken Habertürk yazarı Fatih Altaylı bunun yanlış olduğunu söyledi.

TRT World’deki spikerlerin maaşı olay oldu

TRT World’deki yabancı spikerlerin ayda 15-20 hatta 25 bin dolar ücret aldıklarını söyleyen ve bunun tartışma konusu olduğunu belirten Fatih Altaylı, "Eğer uluslararası bir yayıncılık yapıyorsan, bunu iddialı biçimde yapmak istiyorsan, Dünya çapında bir televizyon olmayı hedefliyorsan bu maaşları hatta daha fazlasını da verirsin. " dedi.

Altaylı maaş tartışmanın doğru olmadığını ifade etti.

Maaşı değil etkinliği 

Şimdi de TRT World’deki spikerlerin maaşları üzerinden bir tartışma başladı. 

Türkiye’de yıllarını TRT’ye veren bazı isimler 10-15 bin TL’ye çalışırken  TRT World’deki yabancı spikerler ayda 15-20 hatta 25 bin dolar ücret alıyorlarmış. 

Bence tartışma konusu yanlış. 

Eğer uluslararası bir yayıncılık yapıyorsan, bunu iddialı biçimde yapmak istiyorsan, Dünya çapında bir televizyon olmayı hedefliyorsan bu maaşları hatta daha fazlasını da verirsin. 

Ne bileyim belki de Christian Amanpour’u transfer eder bir kaç milyon dolar da verebilirsin. 

“Bu kadına nasıl bu parayı verirsiniz” diye itiraz edecek olan TRT çalışanına da “Git sen de BBC’de, CNN’de iş bul” diyebilirsin. 

Burada tartışılacak olan maaşlar olamaz. 

Ama şunu tartışabilirsiniz elbet. 

Bunca harcamaya, bunca transfere, bunca maaşa rağmen Dünya’da neredesiniz, saygınlıkta ne derece başarılı oldunuz diyebilirsiniz. 

Bu tartışmaya kimse bir şey diyemez. 

Ama maaş tartışması doğru bir tartışma olmaz. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar