TV HABER

TRT Çocuk'tan yeni bilgisayar oyunu...

TRT Çocuk, yeni dijital oyunu ‘Kolay Gelsin’ ile çocuklarımızın birey olmalarına katkı sağlayacak

TRT Çocuk'tan yeni bilgisayar oyunu...

TRT Çocuk dijital oyun çalışmaları ile Türkiye’nin yerli oyun üreten ilk çocuk kanalı olma özelliğini taşıyor. TRT Çocuk’un yeni geliştirdiği dijital oyun ‘Kolay Gelsin’, çocukların ev işlerine yardım ederek, sorumluluklarını bilerek yaşayan bireyler olarak yetişmelerine eğlenceli ve öğretici içeriği ile katkı sunuyor.

Bilgisayar ve video oyunlarına olan ilginin çocuklar arasında her geçen gün artması ebeveynlerin çocuklarının olumsuz etkilenmesi konusunda endişelenmelerine yol açıyor. Son dönemde Türkiye’de 20 milyondan fazla dijital oyuncunun yer alması özellikle çocuklu ailelerin oyun tercihlerinde daha dikkatli olmalarına neden oluyor. Geliştirdiği dijital projeleriyle birçok başarılı uygulamayı hayata geçiren TRT Çocuk, yeni dijital oyunu ‘Kolay Gelsin’ ile çocukların zekâ ve kişisel gelişimine katkı sunmayı amaçlıyor.


Uzman pedagog ve eğitim bilimcilerin gözetiminde geliştirilen dijital oyun, çocuklara açık lambaları kapatmayı, muslukları açık bırakmamayı ve ihtiyaçları kadar elektrik ve su kullanımını öğretiyor. Çocukların evin oturma odası, mutfak, banyo gibi bölümlerinde ebeveynlerine yardımcı olmalarının yolunu açan ‘Kolay Gelsin’ oyunu düzenli, temizliğe önem veren bireyler yetişmesine destek oluyor. ‘Kolay Gelsin’ oyunu; 10 Ağustos tarihinden itibaren trtcocuk.net.tr web sitesi ile IOS ve Android mağazalarından ücretsiz indirilerek oynanabilecek.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar