GÜNDEM

Türköne boyunun ölçüsünü almış!

"Ben bir kaybedenim. O yüzden söyleyeceklerim yanlış anlaşılabilir. Yine de söyleyeceğim" dedi ve sonuçtan memnunum diye ekledi.

Türköne boyunun ölçüsünü almış!

GAZETECİLER.COM - 12 Haziran genel seçimlerine 2 aydan az bir süre kala, her türlü riski, her türlü tartışmayı göze alıp aday adayı olan, ancak listeye giremeyen “star”lar var.

Bu isimlerden biri de köşe yazıları ve tartışma programlarındaki performansıyla, siyasi iktidara yönelik her türlü eleştiriye göğüs geren ama sonrasında AK Parti’den milletvekili aday adayı olup, Genel Merkez tarafından tercih edilmeyen Zaman gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne’ydi...

Bu dönem aday olmayan AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Hanım’ın eşi olan Prof. Dr. Türköne’yle, aday gösterilmeyişinin ardından ilk kez Habertürk'ten Kutlu Esendemir'e konuştu. Türköne siyasete girdim ve boyumun ölçüsünü aldım dedi.

BOYUMUN ÖLÇÜSÜNÜ ALDIM

"Bir siyaset bilimci olarak, iyi siyaset bilimcilerin kötü birer siyasetçi olduğunu da çok iyi biliyorum. Benimki sadece bir denemeydi"
diyen Mümtaz'er Türköne, Aday gösterilmemeniz şaşırtıcı mıydı? sorusuna şöyle yanıt verdi:

Ben bir kaybedenim. O yüzden söyleyeceklerim yanlış anlaşılabilir. Yine de söyleyeceğim. Aday adayı olmak, benim için ağır bir sorumluluk üstlenmek, ayrıca bütün hayat lükslerimden vazgeçmek demekti. Son anda köşeden döndüm. Yani sonuçtan memnunum. Üzerimden bir yük kalktı. Artık aklımın bir köşesinde, "Politikaya girseydim" gibi bir düşünce olmayacak. Girdim ve boyumun ölçüsünü aldım.

HAYAL KIRIKLIĞI VAR MI?

Herkes gibi aday adayı oldum. Kürt sorununun çözümü ve yeni Anayasa yapımı konusunda bu dönem Meclis'te faydalı olabileceğimi düşünmüştüm. Parti politikasını, yerel politikayı hiç bilmiyorum. Belki de bir şeyleri bir yerlerde yanlış yaptım. Daha çok, "Bana ihtiyaç yokmuş" diye düşünüyorum. Hiç kimse vazgeçilmez değil.

 

ÇOK OKUNANLAR