KİTAPLIK

Türkiye'nin en genç şairi şiirlerini arafta ışık tutanlara adadı

1999 doğumlu Zeynep Yasmin Türkiye'nin en genç şairesi olarak araf'ta ışık tutanlara adadığı kitabıyla raflardaki yerini aldı.

Türkiye'nin en genç şairi şiirlerini arafta ışık tutanlara adadı

Zeynep Yasmin daha 16 yaşında. Güneşin oğlu dediği, kardeşi Aren Kemal'in ilk doğum gününü, uzak kıtalardan hediye olarak gönderdiği bir şiirle, "araf"ın ışığı"yla kutladı.

Şiiri gören ve beğenen, şair ve eleştirmen Nihat Ateş "araf'ın ışığı"nı, bir sürpriz yaparak Zeynep Yasmin'in 16. doğum gününde şiir sayfalarının editörlüğünü yaptığı insanbu.com'da yayımladı.

Sonra özlem ve sevgi dolu şiirler birbirini izledi. Şiirleri bir dosya halinde isteyen Bavul Ajans'ın sahibi, gazeteci-yazar Sayım Çınar, Zeynep Yasmin'in şiirlerini İnkılâp Kitabevi ile buluşturunca da Türkiye'nin en genç şairesinin, araf"ta ışık tutanlara adadığı kitabı raflardaki yerini aldı.

gecede bir gündüzüm
gündüzde bir gece
karanlıktaki ışığım
beyazdaki leke

TAHRAN'DA DOĞDU HALEN AMERİKA'DA EĞİTİMİNİ SÜRDÜRÜYOR  

Zeynep Yasmin 17 Mart 1999'da, babasının diplomat olarak görev yaptığı Tahran'da doğdu. TED Mersin Koleji'nde ortaokulu bitirdi.

Halen ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinin Wilmington şehrinde lise eğitimini sürdürüyor ve güzel Türkçemizle şiirler yazmaya devam ediyor.

ÇOK OKUNANLAR