GÜNDEM

'Türkiye koşu bandında gibi!'

CNN Türk'te Medya Mahallesi'ne katılan Emre Kongar basın özgürlüğü konusunda çok çarpıcı bir analiz yaptı.

'Türkiye koşu bandında gibi!'
GAZETECİLER.COM - NTV'de Mehmet Barlas ile birlikte Yorum Farkı programını hazırlayan Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar, yaşadığımız süreci çok farklı bir şekilde analiz etti ve basın özgürlüğü konusunda çarpıcı bir yorum yaptı.
"Türkiye koşu bandında gibi, koşuyoruz koşuyoruz ama bir yere varamıyoruz" diyen Kongar, Ayşenur Arslan'ın Kendinizi yorgun hissediyor musunuz? Barlas ile Yorum Farkı için detaylarda dolaşıyorsunuz. Yorulmuyor musunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

KOŞU BANDI GİBİ

"Sizin yaşınız yetmez ama ben demokrat parti dönemini de yaşadım. Hangi umutlarla demokrasi için sevindiysek, sonra nasıl çakıldıysak tepe üstü... Şimdi yine aynı şeyler yaşanıyor. Yorulmaktan öte bir hüzün basıyor insanı. Koşu bandı gibi, koşuyorsunuz koşuyorsunuz hiç bir yere gitmiyorsunuz."

MENDERES'İN SİYASETEN KATLİ ÖYLE BİR YARA AÇTI Kİ

Kongar, ardından günün anlamına değinen ve Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan'ın idamından söz eden Ayşenur Arslan'a şöyle yanıt verdi:

Sosyolojik olaylar amiyane tabirle çok matrak sonuçlar veriyor. 27 Mayıs devrimi, darbesi her neyse en ileri anayasayı getirmiştir. 23 devrimi kadar önemlidir 61 Anayasası. Ama aynı hareket 3 politikacıyı asmıştır: Menderes, Polatkan ve Zorlu'yu. O kadar önemli bir yara açmıştır ki toplumda, onun etkileri günümüze kadar kanayan bir yaradır. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının da asılması o yaranın oluşturduğu nefret ve kinden kaynaklanır. Terörist, anarşist denilen bu gençler cinayet filan işlememişlerdi. Bu üç kişi bizim standartlarımızda meydanlarda protesto yapan gençlerden çok fazla bir şey yapmamışlardı. Ama mecliste Mendereslerin intikamı için "üç üç" diye tempo tutulmuştu.

BARLAS HER GÜN KARŞIMA ÇIKIYOR

Medya Mahallesi programında günün önemli köşe yazılarını okurlarıyla paylaşan Ayşenur Arslan, Sabah yazarı ve Kongar'ın NTV'deki programını beraber hazırlayıp sunan Mehmet Barlas'ın köşesini okuyunca Kongar'ın tepkisi izleyicileri güldürdü:

"Barlas hergün karşıma çıkıyor zaten. Bir de burada karşıma çıkardınız. Kendimi evimde hissettirdiniz. Sağolun teşekkür ederim."

ÇOK OKUNANLAR