GÜNDEM

Türkan Şoray'ın hayatını değiştiren isim

Türkan Şoray sinemasını ve hayatını değiştiren isim, Cihan Ünal'ı NTV'de ağırlayacak...

Türkan Şoray'ın hayatını değiştiren isim

Türkan Şoray, sinema yolculuğunu tanıklarıyla birlikte anlattığı NTV'deki "Sinema Benim Aşkım" programının Cumartesi 20:00'da yayınlanacak 18. bölümünde yine çok konuşulacak bir ismi konuk ediyor. Türkan Şoray, eski eşi, kızı Yağmur'un babası, tiyatro ve sinema sanatçısı Cihan Ünal'ı NTV'deki programında ağırlayacak. Çift ilk kez bir televizyon programında buluşacak... Şoray, geçen hafta yayınlanan programın yeni sezon ilk bölümünde yine ilk kez bir televizyon programında Kadir İnanır ile biraraya gelmişti.

BODRUM'DA TANIŞTILAR

Kadın onu daha önce Kral Lear oyununda görmüştü, adam onun için yalnızca iyi bir oyuncuydu. Sonra adamı 4. Murat dizisinde gördü kadın. Tam da 'Seni Seviyorum' adlı yeni filmde oynayacak erkek bir oyuncu ararken. Yıl 1983. Türkan Şoray için, Pera Palas'ta Seni Seviyorum adlı filmin ilk sahnesi çekilirken Cihan Ünal yalnızca iyi bir oyuncuydu. O gün, kafasını bile kaldırmadan kendini senaryo ezberlemeye veren adamla Bodrum çekimleri öncesinde konuşmak istemişti. Şoray'a göre 'duygusal bir filmde oynamak için karşısındaki oyuncunun duygularını öğrenmesi' gerekmiştir. Şoray ve Cihan Ünal, ilk kez Pera Palas'ta konuşmaya başlarlar ve ardından Seni Seviyorum'un diğer sahnelerini çekmek için Bodrum'a giderler.

KAHKAHAYI CİHAN'DAN ÖĞRENDİ

NTV'de Sinema Benim Aşkım'ın konuğu Türkan Şoray'ın hayatında önemli olan birkaç erkekten birisi olan Cihan Ünal... Ünal'la film setinde tanışan Şoray, 'halkın kendilerini çok yakıştırdığını hatta gazetelerde yan yana çekilen resimlerin'konuşulduğundan bahsediyor. Aslında 1970'li yıllarda birkaç sinema deneyimi olan Ünal, film setlerinin yabancısıdır... Zamanla Ünal, Şoray'dan setleri öğrenir. Türkan Şoray da Cihan Ünal'dan teatral yeteneklerini geliştirmeyi öğrenecektir. Mesela kahkaha atmak Şoray'a hep zor gelmiştir ama Cihan Ünal'ın özel dersleriyle bu konuda eksiklerini giderir. Sonra Ünal'ın başka yetenekleri olduğunu da görür; mesela Ünal çok güzel şiir okuyordur...

TÜRKAN ŞORAY SİNEMASININ VE HAYATININ DÖNÜM NOKTASI

NTV'de Sinema Benim Aşkım'da Seni Seviyorum'la başlayıp, Mine filmiyle doruklara çıkan bir ilişkiyi, yıllarca kimsenin aşamadığı Türkan Şoray kanunlarının nasıl değiştiğini, dahası Şoray'ın deyişiyle 'sinemasının ve hayatının değiştiği' anlara tanık olacaksınız.

Sinema Benim Aşkım, Cumartesi 20:00'de, tekrarı Pazar 14:10'da NTV'de.

ÇOK OKUNANLAR