GÜNÜN MUHABİRİ

Tolga Şardan

Milliyet

Tolga Şardan

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde “kamu görevlilerinin ihmalinin olup olmadığı” yönünde başlatılan soruşturmada, devletin açık sorumluluğunu ortaya koyan çok önemli kanıtlara ulaşıldı.

Milliyet gazetesinden Tolga Şardan'ın haberine göre, olay yeri çevresinde konuşlu olan ve cep telefonlarının çalışmasını sağlayan baz istasyonlarının yerinin olaydan bir süre sonra değiştirildiği ortaya çıkarıldı.

Buna rağmen kayıtlar TİB’ten elde edilebildi. TİB’den alınan telefon görüşme kayıtlarının incelenmesi sonucunda, Dink öldürülmesinden hemen önce cinayetin işlendiği çevrede 6 kamu görevlisinin bulunduğu anlaşıldı. Bu görevlilerden birisinin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan astsubay olduğu tespit edildi. Ayrıca, Trabzon İstihbarat Şubesi’nin eleman görevine son verdiğini açıkladığı Erhan Tuncel ile teması sürdürdüğü de ortaya çıktı. Tuncel’in elemanlıktan çıkarıldığı tarih ile Dink’in öldürüldüğü gün arasında Trabzon İstihbaratı ile 34 telefon görüşmesi gerçekleştirdiği saptandı.

 

Tolga Şardan bugün Milliyet gazetesindeki bu dikkat çekici haberi ile günün muhabiri oldu.

ÇOK OKUNANLAR