GÜNÜN MUHABİRİ

Tolga Şardan

Milliyet

Tolga Şardan

Cumhuriyet tarihimizin en büyük saldırısında 97 kişi yaşamını yitirdi. Katliam ve katliamın faillerine ile ilgili yazılı basında en önemli ayrıntıları Türkiye'ye ilk duyuran gazete Milliyet oldu.

Türkiye, Ankara'da 97 canı yitirdiğimiz Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısının ayrıntılarını yayın yasağından önce Milliyet'ten öğrendi. Milliyet dün de bu katliama ilişkin önemli bir detayı okuyucularına duyurdu.

Ankara'daki olay yerine yakın bir noktada Suruç bombacısının ağabeyi Y.E.A.'nın eşgaline uyan bir görüntünün elde edildiği, polisin özel dijital yöntemlerle bu görüntüyü analiz ettiği haberini okuyucuları ile paylaşan Milliyet, böylece katliamın faillerine ilişkin ilk önemli ayrıntıyı da Türkiye'ye ilk duyuran gazete oldu.

Polis, olay yerinden alınan ve canlı bombaya ait olduğu değerlendirilen DNA örneklerini Y.E.A.'nın ailesinin DNA örnekleriyle karşılaştırmak için çalışma başlattı.

Kamuoyu Suruç'ta 20 Temmuz'da 34 kişinin yaşamını yitirdiği hain saldırının önemli ayrıntıları da Milliyet'ten öğrenmişti.

Canlı bomba saldırısını gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ağabeyi Y.E.A.'nın da aralarında bulunduğu 16 kişilik canlı bomba listesini 10 Ağustos'ta Tolga Şardan imzasıyla yayımlayan Milliyet alkışı hakederken, Şardan da günün muhabiri oldu.

ÇOK OKUNANLAR