REKLAM

Tüm ajansların çalışanları, birleşin!

Reklam ajansları hem yoğun iş temposu hem de stres yüzünden çalışanlarının en dertli olduğu kurumların başında geliyor.

Tüm ajansların çalışanları, birleşin!

GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK -

Reklam ajansları hem yoğun iş temposu hem de stres yüzünden beyaz yakalı çalışanların en dertli olduğu kurumların başında geliyor. Bir yandan çalışanlar gece gündüz demeden iş yetiştirmek için uğraşırken, diğer yandan da yaşanan sorunlar, "kol kırılır yen içinde kalır" hesabı halının altına süpürülüyor.

Ancak sosyal medya üzerinden örgütlenmeye çalışan bir grup ajans çalışanı, "reklam ajansının fıtratında var" demeden başlarına gelenleri paylaşmaya, yaşadıklarını birbirlerine duyurmaya, "normal" gibi sunulan anormalleri hiç olmazsa meslek içinde ihbar etmeye karar vermiş durumda.

Kaleme aldıklar "Ajans Çalışanları Manifestosu" ile Tüm ajansların çalışanları, birleşin! Mac Book'larınızdan başka kaybedecek hiçbir şeyiniz yok! sloganı ile zorunlu rekabet ortamında yaşananları, çalışanları canından bezdiren ajansları ihbar etmeye çağıran bu site son günlerde reklam dünyasının çok konulanları arasında.

İşte ajansihbar.org sitesinin beyaz yakalı reklam ajansı çalışanlarının birbirlerine çağrısı:

"Ajans Çalışanları Manifestosu"

Diğer sektörlerde olduğu gibi küçük de olsa online-offline ajans sektöründe ücretli emek azgınlık derecesinde sömürülüyor. Post-modern ajans ağanızı zenginleştiriyor, yatırımcısının ellerini kaşındırıyor, dişlerini bilettiriyorsunuz. Aylar, hatta yıllar geçiyor; emeğe nasıl yabancılaştığınızdan bihaber oluyorsunuz. Aylarca geceli-gündüzlü, yorgun ve stresli çalıştırılıp, meta gibi alınıp-satıldığınızı unutuyorsunuz.

Ajans ağasının, şirketin ve sermayenin zenginliği uğruna ucuz iş gücünün ajanslarda giderek “normal” hal almaya başladığı şu günlerde çalışanlara zorunlu rekabet ortamı yaratan, çalışanı hayatından bezdiren ve belini büktüren ajansları 'a ihbar ediyor olacağız.

Bu utanç kaynağı şirketlere ve ağalarına ders vermek, yüzlerini kızartmak, harcadığınız emeğin ücretini (tamamen karşılığını alamıyor olsak da) yükseltmek ajans proleteryasının elinde.

Unutmayın; patronlarınızın mezar kazıcıları sizler olacaksınız.

Sitede katılacağınız anketlerde tamamen anonim olacaksınız, public (kamuya açık) IP’niz tutulmayacak. Yeterli data topladığımız takdirde sizlere Aylık İhbar E-mailing’i yolluyor olacağız.

Tüm ajansların çalışanları, birleşin!
Zincirlerinizden başka kaybedecek hiçbir şeyiniz yok!
(Belki MacBook’unuz olabilir)

ÇOK OKUNANLAR