REKLAM

THY reklamı Gangnam'ı geçti

Müzik dünyasının yeni fenomeni Gangnam Style'ın sanal alemdeki tek rakibi THY oldu.

THY reklamı Gangnam'ı geçti
GAZETECİLER.COM - Gangnam Style'ın Youtube'da 1.5 ayda kırdığı 100 milyon kişilik izlenme rekorunu THY, Messi ve Kobe'li yeni reklam filmiyle 2.5 haftada egale etti.

Sabah'tan Kerim Ülker'in haberine göre filosuna kattığı 200'üncü uçakla dünyanın en fazla noktasına uçuş gerçekleştiren havaların rekortmen markası Türk Hava Yolları (THY), müzik listelerinde de aynı başarıyı sürdürdü.

Dünya markalarıyla rekabet eden şirket, Gangnam Style'ın sanal alemdeki hakimiyetine son verdi. THY, gençlerin fenomeni haline gelen Gangnam Style'dan daha çok izleniyor. Şirketin yeni reklam filmi Youtube'da 100 milyon izleyiciyle rekor kırdı.

2.5 HAFTADA LİDER

THY'nin 6 Aralık'ta Youtube'a yüklediği Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi ve NBA'in ünlü basketbolcusu Kobe Bryant'ın oynadığı reklam filmi, ilk gün 8 milyon izleyiciye ulaşmıştı. Youtube'a 2.5 hafta önce yüklenen video 96 milyon 493 bin kişi tarafından izlendi. THY, bu rekorla Güney Koreli şarkıcı Park Jae-sang'ın (PSY) rekorunu da egale etmiş oldu. 15 Temmuz'da Youtube'da yayınlanmaya başlanan Gangnam Style ise 100 milyonluk izlenme rekorunu 1.5 ayda kırmıştı.

HEDEF 1 MİLYAR

THY, şimdi gözünü Gangnam Style'ın 5 ayda ele geçirdiği 1 milyar kişilik izlenme rekoruna dikti. 2012 yılı Youtube için rekorlar yılı oldu. Yılın ilk 6 ayında Youtube'un en fazla izlenen videosu Kanadalı şarkıcı Carly Rae Jepsen'ın "Call me maybe" adlı parçası ydı. 7 ayda 268 milyon kişi tarafından izlenen şarkıyı Gangnam Style, eylülde 269 milyonla geride bırakmıştı.

EKONOMİDE DE REKORLAR PEŞİNDE

Avrupa'nın en iyi hava yolu şirketi seçilen, geçen yıl da dünyanın en hızlı büyüyen markası haline gelen THY, ekonomi platformunda da rekor kırmayı sürdürüyor. Yılın 9 aylık döneminde yüzde 77.9 doluluk oranıyla tüm zamanların en yüksek seviyesini yakalayan THY, satışlarını yüzde 30 artırdı. Şirket kârını da yüzde 655 oranında yükseltti. Bu yıl 21 dış hat noktası açan THY, her iki ülkeden birine uçuş gerçekleştirir hale geldi.

ÇOK OKUNANLAR