KİTAPLIK

İthaki Yayınları Suat Derviş kitaplarına devam ediyor

Gazeteci kimliği kadar, toplumcu gerçekçi romanlarıyla daha yakından tanıdığımız Suat Derviş, bu kez gençlik dönemine ait melankolik bir aşk hikâyesiyle karşımızda.

İthaki Yayınları Suat Derviş kitaplarına devam ediyor
GAZETECİLER.COM -

İthaki Yayınları, gazeteci ve yazar Suat Derviş'in tüm yapıtlarını yayımlamaya devam ediyor. Ocak 2016'nın kitabı Gönül Gibi.

Gazeteci kimliği kadar, toplumcu gerçekçi romanlarıyla daha yakından tanıdığımız Suat Derviş, bu kez gençlik dönemine ait melankolik bir aşk hikâyesiyle karşımızda.

Yurtdışına kadar uzanan bu hikâyenin kahramanları, kendi önyargılarının, çaresizliklerinin, kendilerine dair bilgilerinin ve bilgisizliklerinin kurbanı olarak karanlık bir dünyada sürükleniyorlar.

Kendi döneminde çok daha geniş bir okuyucu çevresine seslenme isteğiyle kaleme alınan Gönül Gibi, daha sonraları Fosforlu Cevriye'yi yazacak olan Suat Derviş'in romancılığının hangi yollardan geçtiğini göstermesi açısından da önem taşıyor.

KİTAP ADI

Gönül Gibi

YAZAR

Suat Derviş

YAYINA HAZIRLAYAN

Senem Çakmak Şahin

YAYIN KOORDİNATÖRÜ

Tuğçe Nida Sevin

REDAKSİYON

-

KAPAK TASARIM

Şükrü Karakoç

BASKI ADETİ

2000

DİZİ ADI

Roman

SAYFA SAYISI

192

EBAT

13.5 X 21

KAĞIT

3. Hamur 70  gr.

İÇ KAĞIT

Siyah – Beyaz

KAPAK

Karton

ISBN

978-605-375-514-2

FİYAT

14 TL

DAĞITIM TARİHİ

8 Ocak 2016

 

SUAT DERVİŞ KİMDİR?

1903 yılında İstanbul'da doğan Suat Derviş gazeteci, kadın hakları eylemcisi ve toplumcu gerçekçi romanları ile  tanınır.

Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde gazeteciliğe başlayan Suat Derviş Hanım, ülkenin öncü gazetecilerinden biri ve döneminin en üretken yazarlarındandır.

Otuza yakın roman, pek çok hikaye, makale, eleştiri ve çeviriler yayımlanan Suat Derviş'in en bilinen eseri Fosforlu Cevriye'dir. Eserleri yabancı dillere çevrilen ilk Türk yazarlardandır. Adı, toplumcu gerçekçilik ile birlikte anılır.

Avrupa'ya muhabir olarak giden ilk kadın gazeteci, ilk basın sendikasının beş kurucusundan biri ve ilk başkanı, Devrimci Kadınlar Birliği'nin kurucusudur. Kadın hakları, demokrası alanlarında mücadele etmiş bir aktivisttir.

23 Temmuz 1972'de Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir.

ÇOK OKUNANLAR