GÜNDEM

TGC'den üç gazeteciye cezaevinde ziyaret

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, tutuklu gazeteciler Ahmet Şık, Mahir Kanaat ve Ali Bulaç'ı cezaevlerinde ziyaret etti.

TGC'den üç gazeteciye cezaevinde ziyaret

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yargılanan ve tutuklu gazetecilere destek vermeyi sürdürüyor. Düzenli olarak gazeteci duruşmalarını takip eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, tutuklu gazetecileri de cezaevlerinde ziyaret etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto 21 Kasım 2017 Salı günü Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Ahmet Şık, Birgün Gazetesi’nden Mahir Kanaat ve kapatılan Zaman Gazetesi’nin yazarı  Ali Bulaç’ı ziyaret etti.

Ziyarette mesleki  dayanışma üzerinde duran  ve ziyaretten mutlu olduklarını belirten tutuklu gazeteciler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin desteğini sürdürmesini istediler.

TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Üç meslektaşımızla da konuştuk. Sağlık durumları iyi. Avukatlarıyla görüşebildiklerini ifade ettiler. Ahmet Şık’ın da yargılandığı Cumhuriyet Davası'nın duruşması 25-26 Aralık tarihlerinde. Mahir Kanaat’ın duruşması 6 Aralık’ta, Ali Bulaç’ın duruşması ise 8 Aralık’ta. Bu duruşmaları da takip edeceğiz. Tutuklu meslektaşlarımız gazetecilerin de davalara destek vermelerini bekliyorlar. Biz ‘gazetecilik suç değildir’ demeyi sürdürüyoruz. Gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını istiyoruz.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar