GÜNDEM

TGC'den tutuklu Cumhuriyetçiler'e ziyaret...

TGC Hukuk Danışmanı avukat Gökhan Küçük, cezaevindeki Cumhuriyet Gazetesi yazarlarını ziyaret etti...

TGC'den tutuklu Cumhuriyetçiler'e ziyaret...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Hukuk Danışmanı Avukat Gökhan Küçük, Silivri Cezaevi'nde kalan Cumhuriyet Gazetesi yazarları, Hakan Kara, Güray Öz, Önder Çelik ve Avukat Bülent Utku'yu ziyaret etti.

Cezaevindeki gazetecilerle  TGC Yönetim Kurulu'nun sevgi ve selamlarını paylaşan Avukat Gökhan Küçük ziyaret ile ilgili şunları söyledi:

"Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hakan Kara, Güray Öz ve Önder Çelik ile  Avukat Bülent Utku'yu 06.01.2017 tarihinde kameralı bir ortamda kayıt altında  ve aynı zamanda  bir cezaevi görevlisi eşliğinde ziyaret ettim.

TGC Başkanı Turgay Olcayto’nun ve Yönetim Kurulu’nun selamlarını kendilerine ulaştırdım. Hepsi moralli, dirençli, haklılıklarının verdiği özgüvenle içerde yatıyorlar. Bu haksız tutuklamalar karşısında daha da güçlenmişler. Kendileri iddianamenin delillendirilemeyeceğinin farkındalar. Bu hukuksuzluğu içerden izliyorlar.

Kendilerine hukuka aykırı bir şekilde mektupları verilmiyor. Bu uygulama derhal kaldırılmalı. İddianame ise hiçbir bahaneye sığınmadan hemen hazırlanmalıdır. Kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı ihlali sonlandırılmalıdır. Cezaevindeki Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından tüm gazetecilere ve okurlarına selam getirdim.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar