GÜNDEM

TGC Vasfiye Özkoçak için anma mesajı yayınladı

TGC, Yönetim Kurulu ölümünün dördüncü yılında Vasfiye Özkoçak için bir anma mesajı yayınladı.

TGC Vasfiye Özkoçak için anma mesajı yayınladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ölümünün dördüncü yılında Vasfiye Özkoçak için bir anma mesajı yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı:

"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki başkan yardımcılarından ve Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı önceki başkanlarından örnek kadın gazeteci Vasfiye Özkoçak’ı ölümünün 4. yılında sevgiyle, saygıyla anıyoruz.

Yaşamı boyunca muhabir kalmayı kendisine rehber edinen Özkoçak özellikle adliye muhabirliği döneminde erkek egemen medyada başarılarıyla ve özgün haberleriyle kendisine yer buldu.

Yıllarca mesleğe ve meslekte yeni yetişen genç gazetecilere özellikle de kadın gazetecilere örnek oldu. Örgütlenmeye de katkı sağlayan girişkenliği ile Vasfiye Özkoçak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önce Balotaj Kurulunda daha sonra da Yönetim Kurullarında görev aldı. Meslektaşlarının daha iyi koşullarda çalışabilmesi için hem Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde hem de Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda çalışmalarda bulundu. Daha sonra da Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı’nda zorda kalan meslektaşlarının yanlarında oldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak Vasfiye Abla’yı sevgi ve rahmetle anıyor, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne ve mesleğimize yaptığı katkılardan ötürü şükranlarımızı sunuyoruz."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar